Chinese rijstepap (sweet congee) met jujube

Ga naar:

Boodschappenlijst

70 gram Adzukibonen
30 gram parelgort
30 gram witte rijst
1.8 liter water
30 gram walnoten
15 stuks gedroogd jujube fruit
handje gojibessen
melk
bruine suiker

Bereidingswijze

Congee is een soort Chinese rijstepap. Er zijn talloze manieren om congee te maken, maar deze zoete variant met adzukibonen en jujube fruit is zeker aan te raden! 

  1. Laten de adzukibonen tenminste 24 uur weken 
  2. Giet de adzukibonen af en breng ze aan de kook met de parelgort en rijst in 1,8 liter water. Draai het vuur lager zodra het kookt en laat het geheel 1 uur zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Roer af en toe en voeg meer water toe als het te droog wordt. De bonen moeten goed zacht worden.
  3. Voeg de jujube fruit en walnoten toe en laat nog 20 minuten zachtjes koken. 
  4. Voeg naar smaak bruine suiker en melk toe en serveer met een handje gojibesjes. 

Tip: je kunt de jujubes vervangen door "gewone" dadels.

Bron: theearthyfoods.com

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
0 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
0 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
0 gram
Vezels
0 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten