Groentespiesjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 pastinaak
100 gram aardappelen
4 winterwortels
100 gram pompoen
versgemalen peper
1 eetlepel rozemarijn
2 eetlepels olie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken, aardappelen en winterwortel en snijd ze in plakjes van ca. 2 cm dik. Blancheer alle groenten ongeveer 6 minuten in kokend water en spoel ze koud.
2. Verwijder eventueel de schil van de pompoen en snijd deze in blokjes.
3. Haal intussen de naaldjes van de takjes rozemarijn, behalve die aan het uiteinde.
4. Prik in ieder groenteplakje een gaatje met een metalen spies, rijg vervolgens de groente aan de takjes rozemarijn. Bestrooi met versgemalen peper en de fijngehakte rozemarijn blaadjes en besprenkel tenslotte met wat olijfolie.
5. Leg de groentespiesjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze nog in ongeveer 15 minuten verder gaar en goudbruin worden.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
225 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
14 gram
Waarvan suikers
13 gram
Zout
0.24 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten