| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 575 kcal |
| Vet | 14 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 33 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 11 gr |
| Eiwitten | 25 gr |
| Zout | 0.47 gr |
Haagse doperwtjes van Hilde

305gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 400 gram doperwten (diepvries) |
| mespunt tijm |
| 150 gram tomatenblokjes zonder zout |
| 1 kleine ui |
| 4 eieren |
Bereidingswijze
1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
2. Fruit de ui zacht in de margarine.
3. Kook de eieren in 9 minuten hard.
4. Doe de doperwtjes bij de ui en stoof de erwtjes in een paar minuten gaar. Meng de tomaten door de doperwten.
5. Maak de groente op smaak met wat peper en wat tijm.
6. Pel de eieren en halveer ze.
7. Leg de halve eieren in het groentegerecht.
Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Doperwtensalade
215gr groenten p.p.

Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes
275gr groenten p.p.

Doperwtjes met gember
220gr groenten p.p.


