Haagse doperwtjes van Hilde

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel vloeibare margarine
400 gram doperwten (diepvries)
mespunt tijm
150 gram tomatenblokjes zonder zout
1 kleine ui
4 eieren

Bereidingswijze

1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
2. Fruit de ui zacht in de margarine.
3. Kook de eieren in 9 minuten hard.
4. Doe de doperwtjes bij de ui en stoof de erwtjes in een paar minuten gaar. Meng de tomaten door de doperwten.
5. Maak de groente op smaak met wat peper en wat tijm.
6. Pel de eieren en halveer ze.
7. Leg de halve eieren in het groentegerecht.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
575 kcal
Vet
14 gram
Eiwit
25 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
33 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
469 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!