Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 150 kcal |
Vet | 4 gr |
waarvan verzadigd | 3 gr |
Koolhydraten | 19 gr |
waarvan suikers | 17 gr |
Voedingsvezels | 9 gr |
Eiwitten | 5 gr |
Zout | 0.13 gr |
Hawaiian coleslaw

340gr groenten p.p. & 50gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
Witte kool (ca. 300 g) |
1 flinke winterwortel |
100 g verse ananas |
1 el slasaus (25% olie) |
2 el halfvolle yoghurt |
2 tl citroensap |
mespunt gemberpoeder |
1 el kokosrap |
Bereidingswijze
1. Schaaf of snijd de witte kool in fijne reepjes.
2. Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof.
3. Laat de ananas uitlekken.
4. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het citroensap en het gemberpoeder.
5. Meng het sausje en de ananas door de groente en laat dit een paar uur intrekken.
6. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudgeel. Strooi de kokos over de salade.
Menusuggestie: Lekker met walnoten en een volkorenbroodje.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Indiase curry met witte kool en kalkoen
230gr groenten p.p.

Witte koolsalade met sinaasappel
225gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.

Warme koolsalade
250gr groenten p.p.