Hawaiian coleslaw

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel geraspte kokos
stuk witte kool (ca. 300 gram)
2 eetlepels halfvolle yoghurt
2 theelepels citroensap
1 flinke winterwortel
mespunt gemberpoeder
1 eetlepel slasaus
100 gram verse ananas

Bereidingswijze

1. Schaaf of snijd de witte kook in fijne reepjes.
2. Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof.
3. Laat de ananas uitlekken.
4. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het citroensap en het gemberpoeder.
5. Meng het sausje en de ananas door de groente en laat dit een paar uur intrekken.
6. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudgeel. Strooi de kokos over de salade.

Menusuggestie: Lekker met walnoten en een volkorenbroodje.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
150 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
17 gram
Zout
130 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!