Huub Hijskraan

Ga naar:

Boodschappenlijst

64 blauwe bessen (ruim 100 gram)
2 grote/dikke winterwortels (ca. 600 gram)
8 blokjes watermeloen (ca. 160 gram)
36 cocktailprikkers
8 volkoren soepstengels
4 papieren rietjes
cadeaulint/schaar

Bereidingswijze

1. Maak de winterwortel schoon: schrappen, kontje eraf snijden en wassen. Snijd de winterwortel doormidden en vervolgens in de lengte door tweeën, zodat je vier helften hebt. Herhaal dit bij de andere winterwortel.
2. Wielen: breek 4 cocktailprikkers doormidden. Steek de stompe kant 8x aan de onderkant van de wortel ter hoogte van de wielen. Prik er 8 blauwe bessen aan.
3. Cabine: leg het blokje watermeloen ter hoogte van de cabine, steek vast met 0,5 cocktailprikker.
4. Vracht: knip het papieren rietje doormidden (bewaar de andere helft voor de volgende traktatie), breek de soepstengel in drieën, knip een stukje cadeaulint af (ca. 20 cm), bind de soepstengels bij elkaar met het cadeaulint, schuif het uiteinde van het cadeaulint in het rietje en prik het rietje schuin in de watermeloen.
5. Herhaal stap 2 t/m 4 voor iedere hijskraan.

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
60 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
1 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten