Komkommer in het groen met tartaar

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 groene paprika
½ groen pepertje
1 theelepel kerrie
1 eetlepel olie
1 komkommer
2 bosuitjes
2 eetlepels kookroom
2 tartaartjes

Bereidingswijze

1. Was de komkommer en schil met een dunschiller, kaasschaaf of mes om en om repen van de schil af. Snijd de komkommer in blokjes.
2. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
3. Was het stukje peper, verwijder de pitjes en snijd de peper klein.
4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het tartaar gaar en rul.
6. Voeg de peper, de paprika en de ringetjes bosui toe met de kerrie en roerbak dit enkele minuten.
7. Doe de blokjes komkommer er bij en roerbak het gerecht in enkele minuten verder gaar.
8. Roer er voor het serveren de kookroom door.

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
229 kcal
Vet
13 gram
Eiwit
21 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
213 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!