| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 229 kcal |
| Vet | 13 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 7 gr |
| waarvan suikers | 6 gr |
| Voedingsvezels | 2 gr |
| Eiwitten | 21 gr |
| Zout | 0.21 gr |
Komkommer in het groen met tartaar

295gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 groene paprika |
| ½ groen pepertje |
| 1 theelepel kerrie |
| 1 eetlepel olie |
| 1 komkommer |
| 2 bosuitjes |
| 2 eetlepels kookroom |
| 2 tartaartjes |
Bereidingswijze
1. Was de komkommer en schil met een dunschiller, kaasschaaf of mes om en om repen van de schil af. Snijd de komkommer in blokjes.
2. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
3. Was het stukje peper, verwijder de pitjes en snijd de peper klein.
4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het tartaar gaar en rul.
6. Voeg de peper, de paprika en de ringetjes bosui toe met de kerrie en roerbak dit enkele minuten.
7. Doe de blokjes komkommer er bij en roerbak het gerecht in enkele minuten verder gaar.
8. Roer er voor het serveren de kookroom door.
Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Lentegroente
315gr groenten p.p.

Zomerse kruidensalade
180gr groenten p.p.

Komkommersalade met munt
300gr groenten p.p.



