| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 555 kcal |
| Vet | 20 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 65 gr |
| waarvan suikers | 8 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 20 gr |
| Zout | 0.4 gr |
Oosterse broccolisalade met pinda's en rijst

260gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 500 gram broccoli |
| 2 bosuitjes |
| stukje rode peper |
| 1 eetlepel limoensap |
| 1 eetlepel sojasaus met minder zout |
| 150 gram zilvervliesrijst |
| 50 gram ongezouten pinda's |
| 1 eetlepel olie |
Bereidingswijze
De rode peper, het limoensap en de sojasaus geven voor een oosters tintje aan deze broccolisalade met pinda's en rijst.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten beetgaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd het stukje peper in ringetjes.
- Maak een dressing van het limoensap met de sojasaus en de ringetjes peper.
- Meng 1 bosuitje en de dressing door de goed uitgelekte broccoli en laat de groente koud worden.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Hak de pinda´s grof.
- Bak de rest van de bosui met de helft van de pinda´s zacht in de olie. Meng dit door de gare rijst.
- Strooi de rest van de pinda´s over de broccoli.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Broccolisalade
250gr groenten p.p.

Broccolisalade met granaatappelpitjes
325gr groenten p.p. & 25gr fruit p.p.

Broccolischotel met couscous
370gr groenten p.p.



