Rode bessen avocado mousse

Ga naar:

Boodschappenlijst

200 gram rode bessen
3 ml vloeibaar zoetstof of 1 el. poedervormige zoetstof
1 citroen
1 rode paprika
1 el magere kwark
2 lente uien
2 avocado’s
1 kleine teen knoflook
1 el ongezouten pecannoten
Peper
4 trosjes rode bes

Bereidingswijze

  1. Begin met het rissen van de rode bessen. Dit kan met de hand of door gebruik te maken van een vork. Was de rode bessen.
  2. Doe de rode bessen in een pannetje.
  3. Voeg de zoetstof en een klein beetje water toe.
  4. Laat dit allemaal pruttelen in het pannetje.
    In de tussentijd kun je starten met het maken van de avocado mousse. 
  5. Wanneer je ziet dat de rode bessen jam aan het borrelen/indikken is, dan kun je starten met het pletten van de rode bessen. Op deze manier komt er nog meer smaak vrij en krijg je een stevigere jam.
  6. Wanneer alle bessen kapot zijn en er een stevigere jam is ontstaan, mag deze van het vuur.
  7. Je kunt dan nog de bessen vliesjes klein maken tegen de rand van de pan. Of de jam zeven zodat er minder structuur is. Wanneer je dit doet, is het wel lastiger om laagjes te maken.
  8. Laat de jam afkoelen op kamertemperatuur of in de koelkast.
  9. Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
  10. ‘Pers’ de avocado uit of gebruik hier een lepel voor.
  11. Snijd de teen knoflook klein en voeg deze toe samen met de magere kwark.
  12. Voeg citroensap toe van een halve citroen.
  13. Start hierbij met een halve citroen en voeg eventueel de andere helft toe wanneer de avocado mousse wat frisser mag worden.
  14. Breng op smaak met versgemalen peper.
  15. Pureer dit allemaal gezamenlijk totdat je een (luchtige) mousse krijgt.
  16. Was de bosui en paprika. 
  17. Start met het fijnsnijden/hakken van de bosui, paprika en pecannoten.
  18. Pak 4 glaasjes erbij. Vul de glaasjes eerst met de rode bessen saus en vervolgens met de avocado mousse. 
    Let op: probeer hierbij de randen niet te raken en druk de mousse een beetje aan.
  19. Maak het gerecht af met de toppings: bosui, paprika en pecannoten. 
  20. Garneer met 1 trosje rode bes per glaasje.

Bron: Berrybrothers

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
242 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten