| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 270 kcal |
| Vet | 8 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 31 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 14 gr |
| Zout | 1.21 gr |
Sandwich met champignon en radijs

155gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 250 g champignons of kastanjechampignons |
| 2 blaadjes kropsla |
| 1 theelepel olie |
| 80 g zuivelspread light |
| 4 sneetjes volkorenbrood |
| 1/2 bosje radijs |
Bereidingswijze
1. Rooster de boterhammen in een broodrooster.
2. Veeg de champignons schoon met een champignonborsteltje of keukenpapiertje. Snijd de champignons dan in plakjes.
3. Was de radijs, verwijder het groen en snijd de radijs in dunne plakjes.
4. Verhit de olie in een koekenpan. Doe de champignons in de pan. Bak de champignons al omscheppend op een hoog vuur tot het vrijkomende vocht is verdwenen.
5. Doe de champignons in een kom. Spatel de zuivelspread er voorzichtig doorheen.
6. Besmeer 2 van de geroosterde boterhammen met een laag van het champignon-zuivelspreadmengsel. Leg er wat sla en radijsplakjes op. Eindig met de onbesmeerde boterham.
7. Snijd met een scherp broodmes de boterhammen twee keer diagonaal door. Steek de sandwiches vast met de satéprikkers. De sandwiches zijn zowel warm als koud erg lekker. Smakelijk eten!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Sandwich Hawaï
100gr groenten p.p. & 100gr fruit p.p.
Ananaspanpizza
100gr fruit p.p.

Radijssneetjes
75gr groenten p.p.


