Tzatziki dip

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 teentje knoflook
100 ml halfvolle yoghurt
2 theelepels citroensap
½ eetlepel olijfolie
½ komkommer
dille of gemalen komijn
1 volkoren pistoletje

Bereidingswijze

Maak je eigen tzatziki! Deze zelfgemaakte tzatziki is om je vingers bij af te likken en ook nog eens gezond en makkelijk te maken.

1.Pel de knoflook en pers het teentje boven een kom uit.
2. Voeg de yoghurt, het citroensap, de olie en peper toe.
3. Was de komkommer en schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
4. Maak het mengsel op smaak met dille of komijn en eventueel wat peper.
5. Snijd het pistoletje in plakken en serveer dit er bij.

Tip: Lekker als saus bij gebakken tofu, vlees of kip.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
130 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten