| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 130 kcal |
| Vet | 4 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 15 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 2 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0 gr |
Tzatziki dip

60gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 teentje knoflook |
| 100 ml halfvolle yoghurt |
| 2 theelepels citroensap |
| ½ eetlepel olijfolie |
| ½ komkommer |
| dille of gemalen komijn |
| 1 volkoren pistoletje |
Bereidingswijze
Maak je eigen tzatziki! Deze zelfgemaakte tzatziki is om je vingers bij af te likken en ook nog eens gezond en makkelijk te maken.
1.Pel de knoflook en pers het teentje boven een kom uit.
2. Voeg de yoghurt, het citroensap, de olie en peper toe.
3. Was de komkommer en schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
4. Maak het mengsel op smaak met dille of komijn en eventueel wat peper.
5. Snijd het pistoletje in plakken en serveer dit er bij.
Tip: Lekker als saus bij gebakken tofu, vlees of kip.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Avocadodip
40gr groenten p.p.

Wortel met yoghurt mieriksworteldip
100gr groenten p.p.

Auberginedip met komkommer
315gr groenten p.p.


