Vegaballetjes in pittige tomatensaus

Ga naar:

Boodschappenlijst

10 vegetarische balletjes
1 kleine ui
1 teentje knoflook
4 takjes selderij
1 eetlepel olie
200 gram tomatenblokjes zonder zout
paprikapoeder
chilipoeder

Bereidingswijze

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Was de selderij en snijd de steeltjes klein.
  3. Fruit de ui, de knoflook en de selderijsteeltjes de olie.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
  5. Maak de saus pittig op smaak met paprikapoeder en chilipoeder.
  6. Roer de vegetarische balletjes door de saus en warm ze 5 minuten mee.
  7. Roer de klein geknipte selderijblaadjes er door.
  8. Houd de balletjes warm in de saus en geef er prikkers bij.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
60 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
1 gram
Waarvan suikers
1 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!