| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 85 kcal |
| Vet | 4 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 2 gr |
| Voedingsvezels | 2 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0 gr |
Vegaballetjes in pittige tomatensaus
Bijgerecht
10 pers
10 - 20 min

Met seizoensproducten
50gr groenten p.p.
Ingrediënten
10 pers
| 10 vegetarische balletjes |
| 1 kleine ui |
| 1 teentje knoflook |
| 4 takjes selderij |
| 1 eetlepel olie |
| 200 gram tomatenblokjes zonder zout |
| paprikapoeder |
| chilipoeder |
Bereidingswijze
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Was de selderij en snijd de steeltjes klein.
- Fruit de ui, de knoflook en de selderijsteeltjes de olie.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
- Maak de saus pittig op smaak met paprikapoeder en chilipoeder.
- Roer de vegetarische balletjes door de saus en warm ze 5 minuten mee.
- Roer de klein geknipte selderijblaadjes er door.
- Houd de balletjes warm in de saus en geef er prikkers bij.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Wortel met yoghurt mieriksworteldip
100gr groenten p.p.

Auberginedip met komkommer
315gr groenten p.p.

Avocadodip
40gr groenten p.p.


