Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Pesto kip met (courgette) spaghetti van Simone's Kitchen

Hoofdgerecht
2 pers
10 - 20 min
Pesto kip met (courgette) spaghetti van Simone's Kitchen
Met seizoensproducten

540gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

2 courgettes gedraaid tot spaghetti
150 g volkoren spaghetti
Voor de pesto:
1/2 teen knoflook
1 plantje basilicum
1 el olijfolie
eventueel een scheutje water
Citroensap naar smaak
30 g pijnboompitten
Voor de kip:
200 g kipfilet
olijfolie om te bakken
2 teentjes knoflook
250 g kerstomaatjes
10 g pijnboompitjes geroosterd
1 takje verse basilicum

Bereidingswijze

Dit pasta recept van Simone's Kitchen is net wat anders dan anders. Een deel van de spaghetti is namelijk vervangen door courgette spaghetti (courgette in de vorm van spaghetti). Hierdoor krijg je ongemerkt een heleboel groenten binnen! Courgette spaghetti is kant-en-klaar te kopen of je kunt het zelf maken met een spiraalsnijder. 

1. Maak eerst de pesto door de ingrediënten daarvan in het bakje van een staafmixer te doen of in de keukenmachine en draai tot een grove pesto. Is het te dik voeg dan nog wat vocht toe (dit kan water zijn!)
2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat even uitlekken.
3. Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper.
4. Verhit een ruime koekenpan met olijfolie en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Bak de courgette spaghetti even kort mee, voeg de volkoren spaghetti toe en roer dan de pesto erdoorheen. Bak het geheel even kort.
5. Serveer de pesto kip met kerstomaatjes, verse basilicum en pijnboompitjes

Dit recept is onderdeel van weekmenu 3

Let op: dit recept is voor een volwassene en een kind. Pas de hoeveelheden iets aan voor twee volwassenen

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie700 kcal
Vet25 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten68 gr
waarvan suikers17 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten45 gr
Zout0.2 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Courgette

Courgette

Groenten
Koel & donker
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Courgette

Courgette

Groenten
Koel & donker
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Groentespaghetti met kruidenkaassausje

Groentespaghetti met kruidenkaassausje

190gr groenten p.p.

Courgette spaghetti met kip en paranoten

Courgette spaghetti met kip en paranoten

270gr groenten p.p.

Spaghetti met asperges, courgette en ham

Spaghetti met asperges, courgette en ham

265gr groenten p.p.

Meer recepten