Woensdag: Pesto kip met (courgette) spaghetti van Simone's Kitchen

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 courgettes gedraaid tot spaghetti
150 g volkoren spaghetti
Voor de pesto:
1/2 teen knoflook
1 plantje basilicum
1 el olijfolie
eventueel een scheutje water
Citroensap naar smaak
30 g pijnboompitten
Voor de kip:
200 g kipfilet
olijfolie om te bakken
2 teentjes knoflook
250 g kerstomaatjes
10 g pijnboompitjes geroosterd
1 takje verse basilicum

Bereidingswijze

Dit pasta recept van Simone's Kitchen is net wat anders dan anders. Een deel van de spaghetti is namelijk vervangen door courgette spaghetti (courgette in de vorm van spaghetti). Hierdoor krijg je ongemerkt een heleboel groenten binnen! Courgette spaghetti is kant-en-klaar te kopen of je kunt het zelf maken met een spiraalsnijder. 

1. Maak eerst de pesto door de ingrediënten daarvan in het bakje van een staafmixer te doen of in de keukenmachine en draai tot een grove pesto. Is het te dik voeg dan nog wat vocht toe (dit kan water zijn!)
2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat even uitlekken.
3. Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper.
4. Verhit een ruime koekenpan met olijfolie en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Bak de courgette spaghetti even kort mee, voeg de volkoren spaghetti toe en roer dan de pesto erdoorheen. Bak het geheel even kort.
5. Serveer de pesto kip met kerstomaatjes, verse basilicum en pijnboompitjes

Dit recept is onderdeel van weekmenu 3

Let op: dit recept is voor een volwassene en een kind. Pas de hoeveelheden iets aan voor twee volwassenen

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
700 kcal
Vet
25 gram
Eiwit
45 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
68 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
17 gram
Zout
0.2 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten