Hoofdgerecht
2 pers
10-20
Per Persoon
540 gram groenten
Dit pasta recept van Simone's Kitchen is net wat anders dan anders. Een deel van de spaghetti is namelijk vervangen door courgette spaghetti (courgette in de vorm van spaghetti). Hierdoor krijg je ongemerkt een heleboel groenten binnen! Courgette spaghetti is kant-en-klaar te kopen of je kunt het zelf maken met een spiraalsnijder.
1. Maak eerst de pesto door de ingrediënten daarvan in het bakje van een staafmixer te doen of in de keukenmachine en draai tot een grove pesto. Is het te dik voeg dan nog wat vocht toe (dit kan water zijn!)
2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat even uitlekken.
3. Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper.
4. Verhit een ruime koekenpan met olijfolie en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Bak de courgette spaghetti even kort mee, voeg de volkoren spaghetti toe en roer dan de pesto erdoorheen. Bak het geheel even kort.
5. Serveer de pesto kip met kerstomaatjes, verse basilicum en pijnboompitjes
Dit recept is onderdeel van weekmenu 3.
Let op: dit recept is voor een volwassene en een kind. Pas de hoeveelheden iets aan voor twee volwassenen