Courgette spaghetti met kip en paranoten

Ga naar:

Boodschappenlijst

200g volkorenspaghetti
1 courgette
1 gele paprika
1 citroen
200 gr kipfilet in reepjes
1 knoflookteentje
1 el. olijfolie
50 gr paranoten
7 1/2 gr basilicum
Italiaanse kruiden zonder zout
versgemalen peper

Bereidingswijze

Geef extra kleur aan je pasta met courgette spaghetti! Lekker, simpel en boordevol groenten.

  1. Kook de volkorenspaghetti volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Begin daarna met het julienne snijden van de courgettes. Met een mandoline is dit heel snel gedaan. Of je kunt kant en klare courgettespaghetti in de supermarkt kopen.
  3. Zet de courgette spaghetti even apart. Snijd dan de gele paprika in blokjes en doe in een apart bakje.
  4. Pak een grote kom. Hier kun je de schil van de citroen raspen en erna het citroensap erbij doen. Hak de knoflook fijn en doe die samen met de Italiaanse kruiden ook in de kom. Hier kunnen ook de kipreepjes bij. Giet er nog wat olijfolie overheen en doe er een beetje versgemalen peper bij. Hussel het geheel goed door.
  5. Snijd of hak de paranoten in grove stukken.
  6. Pak een grote diepe wok of hapjespan en zet deze op het vuur. Doe hier de kipreepjes in (met het citroensap) en braad de kip aan. Doe vrij kort erna de paprika bij. Op het moment dat de kip bijna gaar is kun je er de courgette bij doen.
  7. Roerbak het geheel kort, ongeveer 1-2 minuten. Scheur er tijdens die 1-2 minuten, de basilicumblaadjes bij.
  8. Giet de volkorenspaghetti af. Verdeel over de borden en meng de volkorenspaghetti er doorheen.

Bron: Oxin Growers

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
765 kcal
Vet
26 gram
Eiwit
45 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
82 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
17 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten