Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Courgette spaghetti met kip en paranoten

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Courgette spaghetti met kip en paranoten
Met seizoensproducten

270gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

200g volkorenspaghetti
1 courgette
1 gele paprika
1 citroen
200 gr kipfilet in reepjes
1 knoflookteentje
1 el. olijfolie
50 gr paranoten
7 1/2 gr basilicum
Italiaanse kruiden zonder zout
versgemalen peper

Bereidingswijze

Geef extra kleur aan je pasta met courgette spaghetti! Lekker, simpel en boordevol groenten.

  1. Kook de volkorenspaghetti volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Begin daarna met het julienne snijden van de courgettes. Met een mandoline is dit heel snel gedaan. Of je kunt kant en klare courgettespaghetti in de supermarkt kopen.
  3. Zet de courgette spaghetti even apart. Snijd dan de gele paprika in blokjes en doe in een apart bakje.
  4. Pak een grote kom. Hier kun je de schil van de citroen raspen en erna het citroensap erbij doen. Hak de knoflook fijn en doe die samen met de Italiaanse kruiden ook in de kom. Hier kunnen ook de kipreepjes bij. Giet er nog wat olijfolie overheen en doe er een beetje versgemalen peper bij. Hussel het geheel goed door.
  5. Snijd of hak de paranoten in grove stukken.
  6. Pak een grote diepe wok of hapjespan en zet deze op het vuur. Doe hier de kipreepjes in (met het citroensap) en braad de kip aan. Doe vrij kort erna de paprika bij. Op het moment dat de kip bijna gaar is kun je er de courgette bij doen.
  7. Roerbak het geheel kort, ongeveer 1-2 minuten. Scheur er tijdens die 1-2 minuten, de basilicumblaadjes bij.
  8. Giet de volkorenspaghetti af. Verdeel over de borden en meng de volkorenspaghetti er doorheen.

Bron: Oxin Growers

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie765 kcal
Vet26 gr
waarvan verzadigd6 gr
Koolhydraten82 gr
waarvan suikers17 gr
Voedingsvezels12 gr
Eiwitten45 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Groentespaghetti met kruidenkaassausje

Groentespaghetti met kruidenkaassausje

190gr groenten p.p.

Spaghetti met asperges, courgette en ham

Spaghetti met asperges, courgette en ham

265gr groenten p.p.

Pasta met venkel en tonijn

Pasta met venkel en tonijn

270gr groenten p.p.

Meer recepten