| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 569 kcal |
| Vet | 16 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 70 gr |
| waarvan suikers | 20 gr |
| Voedingsvezels | 14 gr |
| Eiwitten | 30 gr |
| Zout | 0.38 gr |
Zoete spruitjes met kip en aardappelen

200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 200 gram kippendijfilet |
| 2 eetlepels vloeibare margarine |
| 400 gram spruitjes |
| 1 kleine appel |
| 2 eetlepels rozijnen |
| 500 gram aardappelen |
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
2. Snijd het kippenvlees in repen en bestrooi ze met peper.
3. Bak de kip in 1½ eetlepel margarine in 10 minuten gaar en bruin.
4. Maak de spruitjes schoon.
5. Was de rozijnen.
6. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
7. Kook de laatste minuten de rozijnen mee.
8. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
9. Bak de appelblokjes kort in de rest van de margarine.
10. Giet de spruitjes af en meng de appelblokjes en de kip er door. Geef de aardappelen er bij.
Menusuggestie: Lekker met rozijnen en appel.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
De zoetste spruitjes
200gr groenten p.p. & 50gr fruit p.p.

Mexicaanse tortilla met spruitjes
355gr groenten p.p.

Spruitjes met gember en shiitakes
250gr groenten p.p.


