Zoete spruitjes met kip en aardappelen

Ga naar:

Boodschappenlijst

200 gram kippendijfilet
2 eetlepels vloeibare margarine
400 gram spruitjes
1 kleine appel
2 eetlepels rozijnen
500 gram aardappelen

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
2. Snijd het kippenvlees in repen en bestrooi ze met peper.
3. Bak de kip in 1½ eetlepel margarine in 10 minuten gaar en bruin.
4. Maak de spruitjes schoon.
5. Was de rozijnen.
6. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
7. Kook de laatste minuten de rozijnen mee.
8. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
9. Bak de appelblokjes kort in de rest van de margarine.
10. Giet de spruitjes af en meng de appelblokjes en de kip er door. Geef de aardappelen er bij.

Menusuggestie: Lekker met rozijnen en appel.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
569 kcal
Vet
16 gram
Eiwit
30 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
14 gram
Waarvan suikers
20 gram
Zout
382 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!