Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 125 kcal |
Vet | 6 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 15 gr |
waarvan suikers | 12 gr |
Voedingsvezels | 3 gr |
Eiwitten | 2 gr |
Zout | 0.24 gr |
Zoetzure selderij

575gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 eetlepel honing |
1 eetlepel azijn |
2 kruidnagels |
1 eetlepel olie |
1 struik bleekselderij |
2 tomaten |
1 kleine ui |
Bereidingswijze
1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in gelijke stukken.
2. Kook de bleekselderij 10 minuten in weinig water.
3. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
5. Fruit de ui in de olie glazig.
6. Voeg de stukken tomaat toe en smoor ze kort mee.
7. Voeg de azijn, de honing, de kruidnagels en wat peper toe.
8. Schep de stukken bleekselderij er door en stoof het geheel verder gaar.
9. Verwijder voor het serveren de kruidnagelen.
Menusuggestie: Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gegratineerde selderij
250gr groenten p.p.

Prei gemarineerd in kruidenvinaigrette
250gr groenten p.p.

Zomerse kruidensalade
180gr groenten p.p.