Zoetzure selderij

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel honing
1 eetlepel rode wijnazijn
2 kruidnagels
1 eetlepel olie
1 struik bleekselderij
2 tomaten
1 kleine ui

Bereidingswijze

1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in gelijke stukken.
2. Kook de bleekselderij 10 minuten in weinig water.
3. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
5. Fruit de ui in de olie glazig.
6. Voeg de stukken tomaat toe en smoor ze kort mee.
7. Voeg de azijn, de honing, de kruidnagels en wat peper toe.
8. Schep de stukken bleekselderij er door en stoof het geheel verder gaar.
9. Verwijder voor het serveren de kruidnagelen.

Menusuggestie: Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
125 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
239 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!