Aan de slag met de weekmenu's

In het kader van de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit' is vorige week ons eerste weekmenu gelanceerd. Een menu samengesteld met recepten van 4 verschillende bloggers. Veggieblogger Anne Marie was eerlijk gezegd altijd een beetje sceptisch over weekmenu's. Maar dit keer kon ze uiteraard niet achterblijven en wilde ze wel eens ervaren hoe het werkt.

Mijn online boodschappenmandje werd dus gevuld. Als je alle recepten wil eten kan je de hele boodschappenlijst van het weekmenu gelijk overnemen, maar ik ben iets selectiever door het menu heen gegaan. Inmiddels weet ik wel ongeveer wat in ons huishouden wel en niet gewaardeerd wordt, dus met dat in mijn achterhoofd heb ik 4 gerechten uitgekozen: pompoenlasagne, pasta met courgette, aspergequiche met zalm en de vegetarische roerbak.

De pompoenlasagne bleek een aangename binnenkomer. Een verrassende variatie op een standaard lasagne gerecht. Pasta gaat er hier eigenlijk altijd wel in dus ook deze viel goed in de smaak. Overigens hebben wij hier niet de fusilli gebruikt maar pasta die nog in de voorraadkast lag. De aspergequiche werd door de kinderen wat minder gewaardeerd, maar de combinatie van asperges met zalm vonden wij dan wel weer lekker. De vegetarische roerbak werd hier wisselend ontvangen. Van heel lekker tot 'eigenlijk niet zo lekker'.

Verrast door het weekmenu

Conclusie, ik ben verrast door het weekmenu. We hebben nieuwe inspiratie opgedaan, veel groente bij de avondmaaltijd gegeten, heb weinig tot geen voedsel verspild en echt lekker gegeten. Maar het meest fijne misschien nog wel was dat ik over het algemeen tevreden kinderen aan tafel had. Het vooruit plannen van de maaltijd op onze weekplanner gaf ook nog eens duidelijkheid over wat op welke dag op het menu stond. Kon daar in ieder geval geen strijd over gevoerd worden.

Kortom, maandag stond het elektrische boodschappenwagentje weer voor mijn deur. De koelkast werd weer gevuld met 4 nieuwe gerechten uit weekmenu nummer 2. En ik kan jullie nu al vertellen dat de aardappelsalade met bloemkool, broccoli en makreel een aanrader is.

Veggieblogger: Anne Marie Borgdorff