Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Vega roerbak van Simone's Kitchen

Hoofdgerecht
10 - 20 min
Vega roerbak van Simone's Kitchen
Met seizoensproducten

375gr groenten p.p.

Ingrediënten

400 gr prei in ringen gesneden
250 gr kastanjechampignons in kwartjes
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
1 genipperde ui
1 rode paprika in stukjes
150 gr wortel julienne
2 el coconut aminos
250 ml bouillon met minder zout
3 el amandelpasta
peper
150 gr zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Met deze lekkere vega roerbak van Simone's Kitchen zet je in een handomdraai een groenterijke maaltijd voor het hele gezin op tafel.

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit dan de wok met wat olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, prei, wortel en paprika toe. Doe ongeveer 2/3 van de bouillon erbij en laat het geheel even goed gaar worden. Voeg als laatste de coconut aminos erbij.
  3. Roer met de rest van de bouillon de amandelpasta los en roer dit op het laatst erdoor of serveer het ernaast.
  4. Breng op smaak met peper.
  5. Serveer de roerbakschotel met de zilvervliesrijst.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 1.  

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie670 kcal
Vet23 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten93 gr
waarvan suikers20 gr
Voedingsvezels18 gr
Eiwitten21 gr
Zout0.6 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie

Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie

290gr groenten p.p.

Geroerbakte witlof met granaatappel

Geroerbakte witlof met granaatappel

250gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze

Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze

315gr groenten p.p.

Meer recepten