Zaterdag: Vega roerbak van Simone's Kitchen

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gr prei in ringen gesneden
250 gr kastanjechampignons in kwartjes
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
1 genipperde ui
1 rode paprika in stukjes
150 gr wortel julienne
2 el coconut aminos
250 ml bouillon met minder zout
3 el amandelpasta
peper
150 gr zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Met deze lekkere vega roerbak van Simone's Kitchen zet je in een handomdraai een groenterijke maaltijd voor het hele gezin op tafel.

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit dan de wok met wat olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, prei, wortel en paprika toe. Doe ongeveer 2/3 van de bouillon erbij en laat het geheel even goed gaar worden. Voeg als laatste de coconut aminos erbij.
  3. Roer met de rest van de bouillon de amandelpasta los en roer dit op het laatst erdoor of serveer het ernaast.
  4. Breng op smaak met peper.
  5. Serveer de roerbakschotel met de zilvervliesrijst.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 1

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
670 kcal
Vet
23 gram
Eiwit
21 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
93 gram
Vezels
18 gram
Waarvan suikers
20 gram
Zout
0.6 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten