Gerechten die helemaal passen bij de lente

Deze week is de lente gestart. Een nieuw seizoen dat betekent ook nieuwe seizoensgroenten. In de lente kan je genieten van komkommer, radijs, raapstelen, asperges en nog veel meer groenten. Op het gebied van fruit kan je blijven genieten van appels, bananen, druiven en citrusfruit. Om jou inspiratie te geven wat je allemaal tijdens de lente kan eten hebben wij in deze blog een heel menu voor je klaar gezet. Zo proef jij de lente de hele dag!

Gruitige smoothie

Ontbijt

0 - 10 minuten

De dikke smoothie is een goede start van je dag. Het gerecht kun je ook heel goed samen met granola of vers fruit eten. Zo krijg jij aan het begin van de dag niet alleen veel groenten (105 gram), maar ook veel fruit (130 gram) binnen. Daardoor draagt dit gerecht goed bij aan je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit en krijg jij genoeg energie om de dag te beginnen.

Tip: het is voor dit recept handig om de avond ervoor (over) rijpe bananen in plakjes te snijden en in te vriezen.

Dit recept bevat 105 gram groenten en 130 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Mediterrane salade met radijs

Lunch

10 - 20 minuten

Ook de lunch kan helemaal in het teken staan van groen. Maak bijvoorbeeld deze mediterrane salade met radijs. In de salade zitten veel verschillende groenten zoals peen, spinazie en radijs. Dit gerecht kan je uitbreiden met een stokbrood uit de oven om samen te genieten van een volledige maaltijd bij de lunch. Dit recept is namelijk geschikt voor 4 personen.

Dit recept bevat 190 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Courgette lentesoep

Soep

20 - 30 minuten

Ook kan je tijdens de lente genieten van een soepje. Neem bijvoorbeeld courgette lentesoep als voorgerecht. Dit gerecht bevat verschillende soorten courgettes, dille en ei. Om de soep af te maken garneer je de soep met een lepeltje kookroom. Heb je soep over? Neem het de volgende dag mee als lunch. Dan kan je dubbel genieten.

Dit recept bevat 530 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

 Lentegroente

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

De lente kan je niet beter beginnen dan met lentegroente. Een heerlijk hoofdgerecht met lente-uitjes, peultjes en komkommer. Dit gerecht kan je combineren met gestoofde vis en aardappelpuree. Dan maak je er een heel gerecht van en draagt de maaltijd veel bij aan jouw dagelijkse hoeveelheid groenten.

Dit recept bevat 315 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Toetje met kiwi en druiven

Nagerecht

0 - 10 minuten

Ook tijdens de lente kan je de dag lekker afsluiten met dit toetje. Dit toetje bevat kiwi, druiven en sinaasappel. Daarbij zet je dit gerecht in een hand omdraai op tafel en is ook nog eens lekker en gezond. Ps. dit toetje kan ook een heerlijk tussendoortje zijn.

Dit gerecht bevat 140 gram fruit per persoon.

Bekijk recept