| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 720 kcal |
| Vet | 20 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 90 gr |
| waarvan suikers | 16 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 42 gr |
| Zout | 0 gr |
Meditterane salade met radijs
Lunch
10 - 20 min

Met seizoensproducten
190gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 2 bosjes radijs in dunne plakjes |
| 250 gr winterpeen in dunne plakjes |
| 300 gr spinazie |
| 1 bruin- of meergranen stokbrood |
| 6 el. olijfolie |
| 1 knoflookteen |
| fijngesneden |
| 1 tl. gemalen komijn |
| 1 tl. kerriepoeder zonder zout |
| 400 gr kipfilet in reepjes |
| 2 el. vloeibare honing |
| 2 el. azijn |
| 15 gr muntblaadjes |
| versgemalen peper |
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
- Snijd het stokbrood in de breedte doormidden. Halveer één half brood in de lengte en snijd de twee plakken in sneetjes.
- Meng 3 eetlepels olie met de knoflook. Verdeel de sneetjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de knoflookolie. Bak in 8 minuten goudbruin.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de komijn en het kerriepoeder 1 minuut. Voeg de kip, 1 eetlepel honing en versgemalen peper en bak in circa 6 minuten gaar. Laat afkoelen.
- Meng de rest van de olie en honing met de azijn, versgemalen peper (naar smaak) en de radijs en wortel. Verdeel de spinazie, radijs-wortelsalade, kip, munt en het ovenbrood over 4 borden. Serveer met de rest van het stokbrood.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Radijssneetjes
75gr groenten p.p.

Venkel-radijssalade
230gr groenten p.p.

Knapperige raapsteeltjessalade met radijs
250gr groenten p.p.




