Groenterijke lunch tijdens Nationale Groente- en Fruitdag

Het is vandaag Nationale Groente- en Fruitdag, een dag waar wij iedereen inspireren en motiveren om meer groenten en fruit te eten. Deze editie staat in het teken van een gezonde lunch boordevol groenten en fruit. Er zijn veel verschillende manieren om te genieten van een gezonde maaltijd. Om jou meer inspiratie te geven hebben we verschillende gezonde lunchen op een rijtje gezet.

Paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado

20 - 30 minuten

Probeer eens deze verrukkelijke paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado. Deze verfrissende lunchoptie zit boordevol smaak en voedingsstoffen en is perfect om je middag op te fleuren. De combinatie van knapperige paarse spitskool, zachte avocado, romige rucola, sappige tomaten en hartige gerookte zalm zal je smaakpapillen zeker verwennen.

Dit recept bevat 270 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Zachtfruit crostini met blauwe bessen

0 - 10 minuten

Deze lunch biedt een verrukkelijke combinatie van zoet en hartig op een knapperig stukje brood. De frisse smaken van blauwe bessen, romige geitenkaas en een vleugje honing komen samen op een eenvoudig te bereiden crostini. Een lunch die je eenvoudig klaar maakt.

Dit recept bevat 145 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Italiaanse maaltijdsalade met cumelo en spelt

10 - 20  minuten

Deze smaakvolle salade is een perfecte keuze voor een stevige en evenwichtige middagmaaltijd. De combinatie van sappige cumelo (komkommer en meloen), zachte speltkorrels en een assortiment van verse groenten en kruiden zorgt voor een verrukkelijke culinaire reis naar Italië. Deze lunchoptie is niet alleen smakelijk, maar ook gezond en vullend.

Dit recept bevat 15 gram groenten en 130 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Radijssneetjes

0 - 10 minuten

De radijssneetjes zijn de perfecte keuze om je middag op te fleuren. Deze eenvoudige, maar verrukkelijke lunchoptie combineert de pittige smaak van radijsjes met romige hummus en versgebakken brood. Het resultaat is een smaakvolle en lichte maaltijd die je zal verrassen.

Dit recept bevat 75 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Courgettesoep met zalm

10 - 20 minuten

Deze smaakvolle soep combineert de romige zachtheid van courgette met de heerlijke smaak van gerookte zalm, waardoor een harmonieuze culinaire ervaring ontstaat. De zijdezachte textuur en de rijke smaken maken het tot een perfecte keuze voor een verfijnde lunch.

Dit recept bevat 300 gram groenten per persoon.

Bekijk recept