In november staat veganisme centraal

Op 1 november trapt de maand november af met wereld veganisme dag. Veganisme is een levenswijze waarbij er naar gestreefd wordt om het gebruik van dieren volledig te vermijden. Eet jij wel eens veganistisch of ben je bereid het te proberen? Dan hebben wij speciaal voor jou verschillende gerechten op een rijtje gezet. Zo zet jij binnen dertig minuten een veganistisch gerecht op tafel!

Gegrilde groenten met champignons

Hoofdgerecht

In dit gerecht worden de groenten venkel, paprika, courgette en champignons met elkaar gecombineerd en afgewerkt met een beetje peper en tijm. Het gerecht kan uitgebreid worden door aardappelen mee te serveren. Het is een eenvoudig recept dat jij zo op tafel zet. En daarmee krijg je ook nog eens 500 gram groenten per persoon binnen.

Bekijk het recept.

Vega roerbak

Hoofdgerecht

Met dit recept zet je in een handomdraai een groenterijke maaltijd voor het hele gezin op tafel. In dit gerecht worden prei, kastanjechampignons, ui, paprika en wortel gecombineerd. Let daarbij wel op dat het recept gericht is op twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Bekijk het recept.

Griekse snijbonen met limabonen

Hoofdgerecht

Dit heerlijke hoofdgerecht met limabonen en snijbonen met een Grieks tintje, zit boordevol groente. Dit gerecht bevat per persoon 395 gram groenten. Zo zit er in het recept rode ui, snijbonen, tomaten en limabonen. Het gerecht is aan te vullen met een stuk stokbrood.

Bekijk het recept.

Auberginecurry met tomaat en kikkererwten

Hoofdgerecht

Deze vegan auberginecurry bevat tomaat, chilipeper, gember en kikkererwten. Het gerecht kan uitgebreid worden met zilvervliesrijst en koriander. Dit recept is geschikt voor vier personen en bevat 300 gram groenten per persoon.

Bekijk het recept.

Groentebowl met kikkererwten en hummus

Hoofdgerecht

Bowls zien er niet alleen prachtig uit, ze zitten ook nog eens tjokvol groenten, zijn makkelijk te maken en (nog belangrijker) ze zijn eigenlijk altijd lekker. Deze vegan groente bowl krijgt een Arabisch tintje door de kikkererwten, tahin en hummus. De bowl bevat ook onder andere radijs, courgette en paprika. Het gerecht bevat 300 gram groenten per persoon.

Bekijk het recept.