Stamppot: de hartverwarmende traditie voor koude dagen

Stamppot, het ultieme comfortfood dat de koude dagen in Nederland een stuk warmer maakt. De stamppot is een gerecht dat iedereen wel kent en waar velen van genieten. In deze blog duiken, we dieper in de wereld van stamppot en delen we heerlijke recepten. Dus, haal je stamper tevoorschijn en laat je inspireren door de veelzijdige wereld van stamppot, perfect voor deze koude dagen!

Rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella

2 personen

20 - 30 minuten

In dit heerlijke recept voor rucolastamppot met kerstomaatjes en mozzarella komt de smaak van de mediterrane keuken samen met de comfortabele warmte van een stamppot. Met verse rucola, sappige kerstomaatjes en romige mozzarella wordt deze stamppot een verrassend smaakvolle en kleurrijke maaltijd. Een perfecte combinatie van frisheid en comfort, ideaal voor een doordeweekse avond of een gezellig diner.

Dit recept bevat 150 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Stamppot met spinazie

4 personen

20 - 30 minuten

Stamppot met spinazie is een voedzame en smaakvolle manier om de week te breken met een gezonde dosis groene energie. Deze stamppot combineert zachte, gestampte aardappelen met verse spinazie en een heerlijke twist van kruiden en specerijen. Een perfect gerecht voor een doordeweekse avond, dat snel op tafel staat en je smaakpapillen zal verwennen met zijn eenvoudige, maar verrukkelijke smaken.

Dit recept bevat 225 gram groenten en 75 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Stamppot groene kool met spicy noten

2 personen

30 - 60 minuten

Deze stamppot met groene kool en spicy noten is een verrassend pittige en hartverwarmende twist in een klassiek Hollands gerecht. De zachte groene kool wordt gecombineerd met knapperige noten die een heerlijke kick van kruidigheid toevoegen. Deze smaakvolle stamppot is perfect voor wie van een beetje pit houdt en op zoek is naar een smaakexplosie op een bord.

Dit recept bevat 275 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Zoete aardappel stamppot met kalettes

4 personen

30 - 60 minuten

Deze zoete aardappel stamppot met kalettes biedt een heerlijke combinatie van zoet en hartig in een enkel gerecht. De romige zoete aardappelen worden gecombineerd met de knapperige kalettes, wat zorgt voor een boeiende textuur en smaakcombinatie. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en perfect voor wie op zoek is naar een gezonde en smaakvolle stamppot.

Dit recept bevat 150 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Spruitjesstamppot met noten

2 personen

20 - 30 minuten

Deze spruitjesstamppot met noten is een heerlijke draai aan een klassieke Nederlandse favoriet. De delicate smaak van spruitjes wordt gecombineerd met de knapperigheid van noten, wat zorgt voor een verrassend rijke en smaakvolle stamppot. De noten voegen niet alleen een geweldige textuur toe, maar brengen ook een extra laag van smaak en voedzaamheid aan dit gerecht.

Dit recept bevat 225 gram groenten per persoon.

Bekijk recept