Van snack tot onderdeel van het hoofdgerecht: de komkommer

Deze blog is ter ere van de komkommer, een veelzijdige groente die zorgt voor verfrissing en smaak in al je gerechten! Ter gelegenheid van de Dag van de Komkommer op 1 juli, delen we enkele heerlijke recepten waarin komkommer de hoofdrol speelt. Van verfijnde komkommerrolletjes met zalm tot verfrissende komkommersalade met munt, we hebben voor elk wat wils.

Maar dat is nog niet alles! We dagen je ook uit met onze allereerste VeggiQuiz, waar je je kennis over komkommers kunt testen. Ontdek leuke weetjes en voedingsinformatie over deze knapperige groente terwijl je meedoet aan de quiz.

Gevulde komkommerhapjes

Snack

0 - 10 minuten

Zin in een verfrissend en gezond hapje? Dan zijn de gevulde komkommerhapjes perfect! Met dit eenvoudige recept leer je stap voor stap hoe je deze heerlijke hapjes maakt. Gevuld met romige roomkaas, verse kruiden en knapperige groenten, zijn deze gevulde komkommerhapjes een absolute hit bij elke gelegenheid. Laten we de keuken ingaan en genieten van deze verrukkelijke en gezonde lekkernij.

Dit recept bevat 160 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Komkommerrolletjes met zalm

Snack

0 - 10 minuten

Op zoek naar een elegant en smaakvol gerecht? Dan zijn de komkommerrolletjes met zalm een absolute aanrader. Deze verfijnde hapjes combineren de frisheid van komkommer met de delicate smaak van zalm, wat resulteert in een perfecte balans van texturen en smaken. Dit eenvoudige recept leert je stap voor stap hoe je deze heerlijke rolletjes kunt maken. Met verse ingrediënten en eenvoudige bereidingswijzen creëer je een luxe snack die indruk zal maken op je gasten.

Dit recept bevat 50 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Wraps met gegrilde komkommerlinten

Lunch

0 - 10 minuten

Ontdek een verrassende en smaakvolle manier om wraps te bereiden met een recept voor wraps met gegrilde komkommerlinten. Deze unieke twist op de traditionele wrap combineert de zachtheid van de tortilla met de subtiele smaak van gegrilde komkommerlinten. Dit stapsgewijze recept leert je hoe je deze heerlijke wraps kunt maken, waarbij je kunt genieten van een perfecte balans tussen knapperige groenten en sappige ingrediënten. Met een vleugje kruiden en een smakelijke saus om het geheel af te maken, zal je versteld staan van de complexiteit van smaken die deze wraps bieden.

Dit recept bevat 210 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Komkommer in groen met tartaar

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

Maak kennis met een heerlijk en kleurrijk gerecht: komkommer in het groen met tartaar. Dit recept neemt de veelzijdige komkommer en combineert het met een verfrissende groene saus en smaakvolle tartaar. Met dit recept leer je precies hoe je dit gerecht kunt bereiden en kunt genieten van de perfecte balans tussen knapperige komkommer en een verrassende mix van groene kruiden.

Dit recept bevat 295 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Komkommersalade met munt

Hoofdgerecht

0 - 10 minuten

Geniet van een verfrissende en smaakvolle komkommersalade met munt! Deze eenvoudige en heerlijke salade combineert de knapperige textuur van komkommer met de verfrissende smaak van muntblaadjes. Met dit gemakkelijk te volgen recept leer je stap voor stap hoe je deze smakelijke salade kunt maken. De frisse smaak van de komkommer wordt versterkt door de toevoeging van verse muntblaadjes, die een heerlijk aroma en een vleugje koelte toevoegen aan elke hap.

Dit recept bevat 300 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Test jouw komkommerkennis

Doe mee aan onze Komkommer Quiz en ontdek hoeveel je echt weet over deze verfrissende groene groente. Test je kennis over de groei, voedingswaarde en interessante feiten over komkommers. Bereid je voor op een verfrissende en leerzame ervaring terwijl we de fascinerende wereld van komkommers verkennen. Doe mee met onze eerste VeggiQuiz en laat zien dat jij een komkommerexpert bent!

Start de quiz!