Verrassende gerechten met pompoen

De pompoen is een grote, bolronde vrucht en heeft een stevige, harde schil en oranje vruchtvlees. Binnenin zit de vrucht vol met grote platte zaden. Er zijn verschillende soorten pompoenen. De oranje pompoen is de bekendste. We kopen in Nederland jaarlijks ruim 5 miljoen kilo pompoen om op te eten. Maar hoe kan je pompoen verwerken in een gerecht? In deze blog zetten we verschillende gerechten met pompoen voor jou op een rijtje.

Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika

Soep

30 - 60 minuten

Een van de bekendste gerechten met pompoen is de pompoensoep. Hier presenteren wij een pompoensoep net in een ander jasje. Zo wordt de pompoen gecombineerd met zoete aardappel, rode puntpaprika, ui, knoflook en peper. De soep maak je helemaal af door hem te serveren met salie blaadjes. In dit recept zit 300 gram groenten per persoon.

Bekijk het recept.

Pompoenpasta

Hoofdgerecht

30 - 60 minuten

Zelfs in je pasta kan je pompoen verwerken. Zo wordt er in dit gerecht pompoen gecombineerd met ui, verse geitenkaas, ongezouten walnoten en volkorentagliatelle. Serveer de pasta bestrooid met geraspte Grana Padano 32+ kaas. In dit recept zit 230 gram groenten per persoon.

Bekijk het recept.

Pompoencouscous

Hoofdgerecht

20 - 30 minuten

Pompoen is niet alleen te eten als een soep of door de pasta. Je kan ook pompoen combineren met couscous. Zo bevat deze couscous onder andere pompoen, gember, pompoenpitten, ui en rozijnen. Dit recept is lekker om te serveren met een yoghurtsaus. Dit gerecht bevat 400 gram groenten per persoon.

Bekijk het recept.

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

Zelfs in je salade kan je pompoen verwerken! Net zoals in dit recept. In dit gerecht wordt pompoen gecombineerd met paarse spruitjes, zachte geitenkaas 50+, pompoenpitten en sesamzaadjes. Dit recept is aan te vullen met aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn. Dit gerecht bevat 350 gram groenten per persoon.

Bekijk het recept.

Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven

Bijgerecht

20 - 30 minuten

Je kan pompoen ook verwerken in een bijgerecht voor bij je hoofdgerecht. Op die manier vul jij je maaltijd aan met nog meer groenten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om je maaltijd aan te vullen met groenten uit de oven. In dit recept worden pastinaken, bietjes en pompoen bereid in de oven. Dat zorgt ervoor dat je per persoon 225 gram groenten (meer) eet.

Bekijk het recept.

Groentespiesjes

Bijgerecht

10 - 20 minuten

Een ander bijgerecht met pompoen zijn de groentespiesjes uit dit recept. Het gerecht bevat verschillende groenten en specerijen die worden gecombineerd met pompoen. Dit recept bevat 360 gram groenten (meer) per persoon. Ruim voldoende dus om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te voldoen.

Bekijk het recept.