Vergeet Blue Monday met kleurrijke recepten

Blauwe maandag staat voor de deur, een dag die vaak geassocieerd wordt met een dipje in ons humeur. Maar laten we deze 'somberste dag van het jaar' omtoveren tot een kleurrijk feest! Deze blog staat in het teken van het doorbreken van de Blue Monday-blues met heerlijke gerechten met verrassende veelzijdigheid blauwe groenten en fruit. Haal daarom nu alvast alle ingrediënten in huis en bereid je voor om Blue Monday door te komen.

Gruitige smoothie

Ontbijt

0 - 10 minuten

Met Blue Monday voor de deur lijkt het wel alsof de somberheid in de lucht hangt. Maar laten we deze  dag eens van een andere kant bekijken. Hoe kunnen we deze dag beter starten dan met een verfrissende dosis kleur en vitaliteit? Neem bijvoorbeeld deze Gruitige Smoothie. Een goed ontbijt die jouw voorziet van de broodnodige voedingsstoffen om deze dag vol energie te starten.

Dit recept bevat 105 gram groenten en 130 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Bananenpannenkoekje met vers fruit

Tussendoor

0 - 10 minuten

Op Blue Monday verdient elke hap een vleugje vreugde en kleur, en wat is een betere manier om deze dag te starten dan met een smakelijk en voedzaam ontbijt? Dit recept voor een bananenpannenkoekje met vers fruit is precies wat je nodig hebt om de somberheid te verdrijven en jezelf te trakteren op een kleurrijke start van de dag. Of is het tijd om je energie aan te vullen op deze dag? Neem dan de pannenkoekjes mee als een tussendoortje.

Dit recept bevat 66 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Roze frozen yoghurt bars

Tussendoor

60+ minuten

Wat is er beter dan een heerlijke verfrissende en kleurrijke snack om de somberheid te doorbreken? Deze roze frozen yoghurt bars zijn precies het sprankelende tintje dat we nodig hebben om deze ogenschijnlijk 'blauwe' dag te veranderen in een kleurrijk feest voor onze smaakpapillen. Deel aanstaande maandag op Blue Monday deze heerlijke snack met jouw collega's of vrienden. Zo breng je hen ook wat vreugde op deze sombere dag.

Dit recept bevat 62 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Zachtfruit crostini met blauwe bessen

Lunch

0 - 10 minuten

Wat is een betere manier om Blue Monday te doorbreken dan met een smakelijk en kleurrijk gerecht dat de zintuigen prikkelt? Dit recept voor zachtfruit crostini met heerlijke blauwe bessen is precies wat we nodig hebben. Deze crostini's, met hun knapperige broodbasis en verrukkelijke topping van zacht fruit, zullen plezier  toevoegen aan deze 'somberste' dag van het jaar.

Dit recept bevat 145 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Gegrilde spitskool met blauwe bessen

Hoofdgerecht

20 - 30 minuten

Dit recept voor gegrilde spitskool met blauwe bessen is een ware traktatie voor de zintuigen en een perfecte manier om deze 'blauwste' dag van het jaar te trotseren. De combinatie van de groenten en fruit soorten beloven een culinair avontuur dat je smaakpapillen zal verrassen en je humeur zal opfleuren.

Dit recept bevat 410 gram groenten en 75 gram fruit per persoon.

Bekijk recept