We vieren de verjaardag van de Koning met oranje recepten

Het is vandaag Koningsdag en dat betekent dat we ons weer helemaal in het oranje kunnen hullen. Maar wat is Koningsdag zonder heerlijke oranje gerechten? In deze blog laten we je zien hoe je deze feestelijke dag kunt vieren met de lekkerste oranje recepten. Van een zoete aardappelschotel met groene kool en gerookte kip tot een verfrissende wortelsalade met sinaasappel en nog veel meer. Kortom, genoeg inspiratie om deze Koningsdag culinair te vieren!

Zoete aardappel 'toast' met veldsla, cottage cheese en balsamico tomaatjes

Ontbijt

10 - 20 minuten

Ben je op zoek naar een lekker en gezond ontbijtrecept voor Koningsdag dat boordevol oranje groenten zit? Dan is deze zoete aardappel toast met veldsla, cottage cheese en balsamico tomaatjes misschien wel precies wat je zoekt! In dit recept worden plakjes zoete aardappel getoast en belegd met romige cottage cheese, frisse veldsla en zoete balsamico tomaatjes. Het resultaat is een kleurrijk, smaakvol en voedzaam ontbijt dat je helpt om de dag vol energie te beginnen. Dit gerecht kan je ook neerzetten als snack voor jou en je familie of vrienden.

Dit gerecht bevat 100 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Wortelsalade met sinaasappel

Bijgerecht

10 - 20 minuten

Deze wortelsalade met sinaasappel is niet alleen heerlijk fris en gezond, maar ook nog eens helemaal in de sfeer van Koningsdag! De salade zit namelijk boordevol oranje ingrediënten, zoals wortels, sinaasappel en mandarijn. Door de toevoeging van venkel en rucola krijgt de salade bovendien een lekkere crunch en een extra frisse smaak.

Dit gerecht bevat 200 gram groenten en 65 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Wortelcrèmesoep met notenkruim

Soep

20 - 30 minuten

Deze wortelcrèmesoep met notenkruim is niet alleen ontzettend lekker en gezond, maar ook nog eens perfect voor Koningsdag! De soep heeft namelijk een mooie oranje kleur en is gemaakt van verse wortels. De toevoeging van een notenkruim zorgt voor een lekkere crunch en maakt de soep extra feestelijk. Serveer de soep bij de borrel of als voorgerecht tijdens een Koningsdagdiner en geniet van een smakelijke en kleurrijke maaltijd.

Dit gerecht bevat 260 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Pompoen met dillesaus

Hoofdgerecht

20 - 30 minuten

Dit gerecht van pompoen met dillesaus is niet alleen heerlijk en gezond, maar ook perfect voor een feestelijke gelegenheid zoals Koningsdag. De pompoen heeft een prachtige oranje kleur en is daarom een uitstekend ingrediënt om je gerecht in de feeststemming te brengen. De dillesaus geeft een frisse en kruidige smaak aan de pompoen en is eenvoudig te bereiden. Serveer deze pompoen met wat aardappeltjes en een frisse salade voor een heerlijke Koningsdagmaaltijd.

Dit gerecht bevat 350 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Zoete aardappelschotel met groene kool en gerookte kip

Hoofdgerecht

30 - 60 minuten

Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht om te serveren tijdens het avondeten? Dan is deze zoete aardappelschotel met groene kool en gerookte kip misschien wel iets voor jou! De zoete aardappel geeft deze schotel een mooie oranje kleur en zorgt voor een zoete smaak die goed samengaat met de gerookte kip en de groene kool. Dit gerecht is bovendien gemakkelijk te bereiden, waardoor je tijd overhoudt om samen met vrienden en familie van Koningsdag te genieten.

Dit gerecht bevat 165 gram groenten per persoon.

Bekijk recept