Gele oesterzwam

De gele oesterzwam is een exotisch ogende paddenstoel. De gele oesterzwam is wat aromatischer dan de champignon. De oesterzwam smaakt een beetje zoet en het vruchtvlees is sappig. Na de bereiding krijgt de oesterzwam een wat nootachtige smaak.

OOK WEL GENOEMD:

Paddenstoel
Gele oesterzwam
Ga naar:

Informatie

Gele oesterzwam kopen

Let erop dat de gele oesterzwam er mooi gaaf en fris uitziet, zonder bruine plekjes.  

Portiegrootte

Bereid
Opscheplepel: 50 gram
Eetlepel: 30 gram


Teelt

Oesterzwammen worden in Nederland het hele jaar door op zakken met een mengsel van stro en water geteeld. Bij de oogst worden de oesterzwammen in trossen geplukt en dan één voor één afgesneden.

Tip

Boordevol mineralen bouw je zo stevig aan je dagelijkse portie groenten! Reken 200 gram gele oesterzwam per persoon voor 100 gram groenten.

Gele oesterzwam smaak

De oesterzwam smaakt een beetje zoet en het vruchtvlees is sappig. Na de bereiding krijgt de oesterzwam een wat nootachtige smaak. 

Je kunt de gele oesterzwam zo gebruiken:

  • Geblancheerd verwerken in een salade met hardgekookt ei en tomaat.
  • Toevoegen aan bouillon voor een heerlijke soep.
  • Lekker in sauzen. 
  • Aanrader in Oosterse wokgerechten. 
  • Goed te gebruiken in vegetarische gerechten. 

Bron: Banken Champignons

Recepten met gele oesterzwam

Meer recepten

Verkrijgbaarheid gele oesterzwam

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec