Pisto mancheno

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 grote ui (ca. 150 gram)
1 courgette
1 groene paprika
1 eetlepel olijfolie
peper
1 tomaat
2 eetlepels kookroom light
2 theelepels Provencaalse kruiden

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui.
2. Was de courgette en snijd in blokjes.
3. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
4. Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de ui, courgette en paprika toe. Voeg de Provençaalse kruiden en vers gemalen peper naar smaak toe. Smoor de groenten in een gesloten pan in 10-15 minuten zachtjes gaar.
5. Kerf de onderkant van de tomaten met een mesje in. Dompel de tomaten even onder in kokend water en ontvel ze. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes.
6. Pureer de tomaten in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer de tomatenpuree door de groenten en sudder de groenten nog ca. 3 minuten.
7. Voeg de kookroom toe en warm het gerecht al roerende nog even door. Smakelijk eten! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
170 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
17 gram
Zout
20 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!