Romige doperwtjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gram doperwten uit de diepvries
1 bosuitje
6 blaadjes munt
2 eetlepels kookroom
1 eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Kook de doperwten in water in een paar minuten beetgaar.
2. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
3. Fruit de uienringetjes zacht in de margarine.
4. Voeg de kookroom toe en breng dit aan de kook.
5. Voeg de doperwten toe en warm het geheel goed door.
6. Snijd de munt klein.
7. Maak het gerecht op smaak met de munt en wat peper.

Menusuggestie: Lekker met een schnitzel en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
250 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
13 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
32 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
94 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten