| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 250 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 32 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 13 gr |
| Zout | 0.09 gr |
Romige doperwtjes

220gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 400 gram doperwten uit de diepvries |
| 1 bosuitje |
| 6 blaadjes munt |
| 2 eetlepels kookroom |
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
Bereidingswijze
1. Kook de doperwten in water in een paar minuten beetgaar.
2. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
3. Fruit de uienringetjes zacht in de margarine.
4. Voeg de kookroom toe en breng dit aan de kook.
5. Voeg de doperwten toe en warm het geheel goed door.
6. Snijd de munt klein.
7. Maak het gerecht op smaak met de munt en wat peper.
Menusuggestie: Lekker met een schnitzel en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Doperwtensalade met rode ui en kerstomaatjes
250gr groenten p.p.

Haagse doperwtjes van Hilde
305gr groenten p.p.

Doperwtjes met gember
220gr groenten p.p.



