Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Savooiestamp met gehaktballetjes

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Savooiestamp met gehaktballetjes
Met seizoensproducten

240gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

600 gram (kruimige) aardappels
halve savooiekool (ca. 500 gram)
2 knoflookteentjes
2 bosuitjes
2 el olie of vloeibare margarine
200 gram mager rundergehakt
150 ml halfvolle melk
2 theelepels mosterd
1 limoen
versgemalen peper

Bereidingswijze

Deze snelle en makkelijke stamppot met savooiekool krijgt een fris tintje door de bosui en de limoen. 

  1. Maak de aardappels schoon: schillen en in grove stukken van 2-3 cm snijden. Maak de savooiekool schoon: stronk verwijderen en bladeren in dunne repen snijden.
  2. Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten in een grote kookpan. Voeg na 5 minuten de savooiekool toe.
  3. Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak fijn. Houd het groene deel apart voor de garnering. Boen de limoen goed schoon en rasp 1 theelepel.  
  4. Meng de limoenrasp, uitgeperste knoflook en een snufje versgemalen peper door het gehakt. Maak balletjes (ter grootte van een walnoot).
  5. Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de bosui (witte deel) ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
  6. Giet de aardappels en savooiekool af in een vergiet. Verwarm de melk op laag vuur in de kookpan.
  7. Voeg de aardappels en de savooiekool toe aan de melk. Stamp samen met de mosterd.
  8. Verdeel de stamppot over de borden. Schep de balletjes er bovenop. Garneer met bosui, wat limoensap en versgemalen peper. Besprenkel met wat vet uit de pan voor extra smeuïgheid.


Tips:
- Je kunt de gehaktballetjes ook vervangen door gerookte makreel.
- Je kunt de helft van de bosui (witte deel) ook door het gehakt mengen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie600 kcal
Vet24 gr
waarvan verzadigd8 gr
Koolhydraten57 gr
waarvan suikers14 gr
Voedingsvezels14 gr
Eiwitten33 gr
Zout0.7 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Savooiekool

Savooiekool

Nu in seizoen
Groenten
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Savooiekool

Savooiekool

Nu in seizoen
Groenten
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gevulde savooiekoolpakketjes

Gevulde savooiekoolpakketjes

215gr groenten p.p.

Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

355gr groenten p.p.

Meer recepten