Venkel met (zoete) aardappel uit de oven van Joke Boon

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 grote venkelknol
5 middelgrote aardappelen
1 zoete aardappel
100 ml halfvolle melk
100 ml groentebouillon met minder zout
peper
5 olijven zonder pit
2 el geraspte 30+ belegen kaas
1 el gehakte (krul)peterselie
1 el olie om de schaal in te vetten

Bereidingswijze

Venkel is een heerlijke veelzijdige groente. In deze ovenschotel schittert hij samen naast gewone en zoete aardappel.

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een lage, grote ovenschaal in.
2. Snijd de uitsteeksel en het groen van de venkel, boen de aardappelen en zoete aardappelen schoon.
3. Schaaf de venkel, aardappelen en zoete aardappel in dunne plakjes met een mandoline, scherp mes of in de keukenmachine.
4. Leg een laag aardappelen onder in de ovenschaal en bestrooi met wat versgemalen peper. Leg daar de zoete aardappelen in een laag op gevolgd door een laagje venkel. Bestrooi met wat versgemalen peper. Ga door met stapelen totdat alles op is. Verdeel de olijven erover.
5. Roer de melk en de bouillon door elkaar en schenk dit over het venkel-aardappelmengsel in de schaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
6. Bak de schotel in de voorverwarmde oven, in 45 minuten bruin en gaar. Bestrooi met de gehakte krulpeterselie.

Serveer met gebakken kip en kastanje champignons.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
360 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
11 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
0.5 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten