Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Venkel met (zoete) aardappel uit de oven van Joke Boon

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Venkel met (zoete) aardappel uit de oven van Joke Boon
Met seizoensproducten

180gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 grote venkelknol
5 middelgrote aardappelen
1 zoete aardappel
100 ml halfvolle melk
100 ml groentebouillon met minder zout
peper
5 olijven zonder pit
2 el geraspte 30+ belegen kaas
1 el gehakte (krul)peterselie
1 el olie om de schaal in te vetten

Bereidingswijze

Venkel is een heerlijke veelzijdige groente. In deze ovenschotel schittert hij samen naast gewone en zoete aardappel.

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een lage, grote ovenschaal in.
2. Snijd de uitsteeksel en het groen van de venkel, boen de aardappelen en zoete aardappelen schoon.
3. Schaaf de venkel, aardappelen en zoete aardappel in dunne plakjes met een mandoline, scherp mes of in de keukenmachine.
4. Leg een laag aardappelen onder in de ovenschaal en bestrooi met wat versgemalen peper. Leg daar de zoete aardappelen in een laag op gevolgd door een laagje venkel. Bestrooi met wat versgemalen peper. Ga door met stapelen totdat alles op is. Verdeel de olijven erover.
5. Roer de melk en de bouillon door elkaar en schenk dit over het venkel-aardappelmengsel in de schaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
6. Bak de schotel in de voorverwarmde oven, in 45 minuten bruin en gaar. Bestrooi met de gehakte krulpeterselie.

Serveer met gebakken kip en kastanje champignons.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie360 kcal
Vet8 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten56 gr
waarvan suikers12 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten11 gr
Zout0.5 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Venkel

Venkel

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Venkel

Venkel

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip

Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip

360gr groenten p.p.

Gestoofde venkel

Gestoofde venkel

360gr groenten p.p.

Gesmoorde venkel

Gesmoorde venkel

410gr groenten p.p.

Meer recepten