| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 360 kcal |
| Vet | 8 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 56 gr |
| waarvan suikers | 12 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 11 gr |
| Zout | 0.5 gr |
Venkel met (zoete) aardappel uit de oven van Joke Boon

180gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 grote venkelknol |
| 5 middelgrote aardappelen |
| 1 zoete aardappel |
| 100 ml halfvolle melk |
| 100 ml groentebouillon met minder zout |
| peper |
| 5 olijven zonder pit |
| 2 el geraspte 30+ belegen kaas |
| 1 el gehakte (krul)peterselie |
| 1 el olie om de schaal in te vetten |
Bereidingswijze
Venkel is een heerlijke veelzijdige groente. In deze ovenschotel schittert hij samen naast gewone en zoete aardappel.
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een lage, grote ovenschaal in.
2. Snijd de uitsteeksel en het groen van de venkel, boen de aardappelen en zoete aardappelen schoon.
3. Schaaf de venkel, aardappelen en zoete aardappel in dunne plakjes met een mandoline, scherp mes of in de keukenmachine.
4. Leg een laag aardappelen onder in de ovenschaal en bestrooi met wat versgemalen peper. Leg daar de zoete aardappelen in een laag op gevolgd door een laagje venkel. Bestrooi met wat versgemalen peper. Ga door met stapelen totdat alles op is. Verdeel de olijven erover.
5. Roer de melk en de bouillon door elkaar en schenk dit over het venkel-aardappelmengsel in de schaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
6. Bak de schotel in de voorverwarmde oven, in 45 minuten bruin en gaar. Bestrooi met de gehakte krulpeterselie.
Serveer met gebakken kip en kastanje champignons.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip
360gr groenten p.p.

Gestoofde venkel
360gr groenten p.p.

Gesmoorde venkel
410gr groenten p.p.



