Zelfgemaakte tomatenketchup

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kg tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
½ Spaanse peper
1 rode paprika
1 eetlepel mosterdzaad
5 peperkorrels
½ kaneelpijpje
1 laurierblad
2-3 eetlepels bruine basterdsuiker
± 4 eetlepels azijn

Bereidingswijze

  1. Maak de groente schoon en snijd alles klein.
  2. Breng dit met een beetje water aan de kook en laat dit in 15 minuten gaar worden.
  3. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Doe de specerijen in een thee-ei of stukje katoen.
  5. Breng de tomatenmassa met het kruidenbuiltje weer aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken.
  6. Verwijder het kruidenbuiltje.
  7. Maak de saus op smaak met de basterdsuiker en azijn.
  8. Laat de tomatenketchup afkoelen.

Extra informatie
Bewaar de ketchup in een schone en afsluitbare fles of pot maximaal 1 week in de koelkast. Vries eventueel een deel in en bewaar maximaal 1 jaar

Tip:
Gebruik als dip voor je snackgroenten! 

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
20 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
0 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
1 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten