| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 20 kcal |
| Vet | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 3 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 1 gr |
| Eiwitten | 0 gr |
| Zout | 0 gr |
Zelfgemaakte tomatenketchup

52gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 1 kg tomaten |
| 1 ui |
| 1 teentje knoflook |
| ½ Spaanse peper |
| 1 rode paprika |
| 1 eetlepel mosterdzaad |
| 5 peperkorrels |
| ½ kaneelpijpje |
| 1 laurierblad |
| 2-3 eetlepels bruine basterdsuiker |
| ± 4 eetlepels azijn |
Bereidingswijze
- Maak de groente schoon en snijd alles klein.
- Breng dit met een beetje water aan de kook en laat dit in 15 minuten gaar worden.
- Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Doe de specerijen in een thee-ei of stukje katoen.
- Breng de tomatenmassa met het kruidenbuiltje weer aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken.
- Verwijder het kruidenbuiltje.
- Maak de saus op smaak met de basterdsuiker en azijn.
- Laat de tomatenketchup afkoelen.
Extra informatie
Bewaar de ketchup in een schone en afsluitbare fles of pot maximaal 1 week in de koelkast. Vries eventueel een deel in en bewaar maximaal 1 jaar
Tip:
Gebruik als dip voor je snackgroenten!
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!






