Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Vegetarische ovenschotel met groenten en sotokruiden van de Gezonde Dutchies

Hoofdgerecht
30 - 60 min
Vegetarische ovenschotel met groenten en sotokruiden van de Gezonde Dutchies
Met seizoensproducten

205gr groenten p.p.

Ingrediënten

500 g aardappelschijfjes (koelvers)
1 courgette
200 g kikkererwten
200 g doperwten (diepvries)
125 g champignons
2 eieren
200 g hüttenkäse
125 g geraspte kaas 30+
2 el sotokruiden zonder zout
1 teen knoflook
1 ui
2 el olijfolie

Bereidingswijze

In deze vegetarische ovenschotel van de Gezonde Dutchies zitten veel verschillende groenten, namelijk courgette, kikkererwten, doperwten en champignons. Soto betekent soep en komt oorspronkelijk van het Indonesische eiland Java. De soto kruidenmelange kenmerkt zich door kaffir limoenblad en tamarinde en het is gewoon in de supermarkt te koop.

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes 5-7 minuten met af en toe omdraaien.
3. Snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette en champignons in dunne schijven. Mix in een kom de Hüttenkäse, eieren, sotokruiden, knoflook en ui door dit met harde hand op te kloppen. Lepel hier de champignons en kikkererwten nog doorheen.
4. In de ovenschaal begin je met een laag aardappelschijfjes tot ze op zijn. Daarover heen leg je de schijven courgette. Verdeel het Hüttenkäse mengsel over de courgettelaag en eindig met de doperwten die je in het Hüttenkäse mengsel drukt. Als laatste strooi je de geraspte kaas er overheen. Door het voorbakken van de aardappelschijfjes hoeft de ovenschotel nu maar 30-35 minuten de oven in.

Tips:

Je kunt dit recept ook eens maken met een andere kruidenmelange.

Nog verse bieslook of peterselie over in de koelkast? Voeg dit toe aan dit gerecht.

 

Dit recept is onderdeel van weekmenu 3.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie470 kcal
Vet17 gr
waarvan verzadigd8 gr
Koolhydraten43 gr
waarvan suikers6 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten30 gr
Zout1.4 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Groenten
Koel & donker
Doperwten

Doperwten

Groenten
Koelkast
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Groenten
Koel & donker
Doperwten

Doperwten

Groenten
Koelkast
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Ovenschotel met spruitjes en wortel

Ovenschotel met spruitjes en wortel

250gr groenten p.p.

Ovenschotel van paarse spitskool

Ovenschotel van paarse spitskool

225gr groenten p.p.

Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen

Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen

330gr groenten p.p.

Meer recepten