Vegetarische ovenschotel met groenten en sotokruiden van de Gezonde Dutchies

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 g aardappelschijfjes (koelvers)
1 courgette
200 g kikkererwten
200 g doperwten (diepvries)
125 g champignons
2 eieren
200 g hüttenkäse
125 g geraspte kaas 30+
2 el sotokruiden zonder zout
1 teen knoflook
1 ui
2 el olijfolie

Bereidingswijze

In deze vegetarische ovenschotel van de Gezonde Dutchies zitten veel verschillende groenten, namelijk courgette, kikkererwten, doperwten en champignons. Soto betekent soep en komt oorspronkelijk van het Indonesische eiland Java. De soto kruidenmelange kenmerkt zich door kaffir limoenblad en tamarinde en het is gewoon in de supermarkt te koop.

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes 5-7 minuten met af en toe omdraaien.
3. Snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette en champignons in dunne schijven. Mix in een kom de Hüttenkäse, eieren, sotokruiden, knoflook en ui door dit met harde hand op te kloppen. Lepel hier de champignons en kikkererwten nog doorheen.
4. In de ovenschaal begin je met een laag aardappelschijfjes tot ze op zijn. Daarover heen leg je de schijven courgette. Verdeel het Hüttenkäse mengsel over de courgettelaag en eindig met de doperwten die je in het Hüttenkäse mengsel drukt. Als laatste strooi je de geraspte kaas er overheen. Door het voorbakken van de aardappelschijfjes hoeft de ovenschotel nu maar 30-35 minuten de oven in.

Tips:

Je kunt dit recept ook eens maken met een andere kruidenmelange.

Nog verse bieslook of peterselie over in de koelkast? Voeg dit toe aan dit gerecht.

 

Dit recept is onderdeel van weekmenu 3.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
470 kcal
Vet
17 gram
Eiwit
30 gram
Waarvan verzadigd
8 gram
Koolhydraten
43 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
1.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten