Hoe eet je voldoende groente per dag?
24 maart 2022

Maandag
Lunch: halve rode paprika, in reepjes op je boterham
Tussendoor: 5 cherrytrostomaatjes
Avondeten: 1 rode biet per persoon, bijvoorbeeld in een stamppot of salade

Dinsdag
Lunch: Vijf champignons in plakjes gesneden en gebakken, als beleg op toast
Avondeten: 4 a 5 roosjes bloemkool en een grote opscheplepel taugé per persoon door je wokgerecht

Woensdag
Ontbijt: 5 plakjes komkommer op je boterham
Lunch: 5 cherrytomaatjes (als bruschetta) op geroosterd brood
Tussendoor: 3 worteltjes met hummusdip
Avondeten: halve paprika per persoon door fajitas met kip

Donderdag
Lunch: Omelet met 1 tomaat
Tussendoor: Gevuld avocadopartje
Avondeten: Frisse salade met 2/3 handjes gemengde sla en evt restjes tomaat bijvoorbeeld bij een zalmmoot met krieltjes uit de oven

Vrijdag
Lunch: 2 handjes gemengde sla en een halve rode ui in dunne plakjes op je boterham
Avondeten: Auberginecurry
Borrel: Auberginerolletjes en stokbrood met baba ganoush dip

Zaterdag (of: de dag waarop je ondanks alles tóch aan je dagelijkse portie groenten komt):
Tussendoor: 3 radijsjes (onderweg naar de sportvelden)
Tussendoor: 3 snackpaprika's (tijdens de wedstrijd)
Tussendoor: 3 snackkomkommers en 3 radijsjes (bij de borrel)

Zondag
Ontbijt: Spinaziesmoothie met 100 gram spinazie
Lunch: Bleekselderijsoep met geroosterd brood
Tussendoor: 2 dunne stengels bleekselderij met een yoghurtdip
Avondeten: Pasta met zelfgemaakte tomatensaus
Nog een paar laatste opmerkingen
Zoals je zal merken bevatten veel van deze voorbeeld dagmenu's meer dan 250 gram groente. Dat vind je hopelijk niet erg. Ook hebben we vaak geen suggesties gegeven voor groenten bij het ontbijt. Dit is niet omdat dat niet kan (integendeel, zie hier onze tips!) maar omdat we deze voorbeelden zo toegankelijk mogelijk wilden houden.