10x Fruitige stay-at-home traktaties

Het zijn bijzondere tijden. Gezond en regelmatig eten is nu extra belangrijk. Het maken van deze stay-at-home traktaties is juist nu dé perfecte doe-activiteit. Met deze fruitrecepten willen we jou en je gezin opvrolijken en inspireren. Samen met je peuter of kind(eren) aan de slag voor een gezellig 10 uur fruitmomentje! Welke gaan jullie als eerst maken?

1. Fruitkrab traktatie

Deze fruitkrab zit helemaal onder het zand. Schud snel het zand van ‘m af en start met smullen! Patricia: ‘Mijn zoontje van 2 wordt iedere keer zo blij als hij deze vrolijke krab ziet. Geweldig, dat is nou precies de bedoeling!’ 

2. Fruit feesttent traktatie

Welkom in de (fruit) feesttent! Met deze feesttent wordt fruit wel heel aantrekkelijk. Bovendien heb je meteen een leuke gadget: het feesthoedje. Zo maak je er thuis ook gewoon een feestje van.

3.Fruitspin traktatie

Deze fruitspin is gek op fruit! Hij staat niet alleen met zijn poten in het fruit, maar heeft ook nog eens een vette fruitprooi te pakken.

4. Fruitegel traktatie

Deze stoere fruitegel heeft een nieuw kapsel. Een hanenkam in maar liefst 2 kleuren. Best wel cool toch? De fruitegel is een flinke fruithap. Je kunt ‘m natuurlijk ook delen met een ander kindje of papa of mama.

5. Mango slang traktatie

Deze sissende mangoslang komt jouw kant op. Z’n kop ziet er dan misschien gruwelijk uit, maar is o zo lekker! Waar zet jij als eerste je tanden in?

6. Bananen raceauto traktatie

Je eigen Grand Prix houden? Dat kan met deze bananen race auto. Op de banaan kun je het nummer van je favoriete coureur of je lievelingsgetal schrijven. Je kunt zelfs een raceauto met bestuurder maken. En bij pitstop vervang je niet de banden, maar eet je ze gewoon lekker op ;-).

7. Vik Vrachtwagen traktatie

Ik ben Vik Vrachtwagen, ik breng de vracht. Kom en ga mee op avontuur! De cabine is gemaakt van een mueslireepje (met noten). Heeft iemand een notenallergie? Vervang de cabine dan door een blokje watermeloen of klein stukje ontbijtkoek.

8. Brommer met zijspan traktatie

Met deze brommer kun je nooit te hard rijden ;-). Geniet van deze kleurrijke brommer met fruit én groente! Wil je de brommer pimpen? Je kunt oogjes maken van rozijnen en zelfs een echte zijspan van kruidkoek.

9. Auto met bestuurder traktatie

Groente is perfect voor het maken van een gezond én lekker 10-uurtje. Patricia: “Mijn zoontje van 2 zei heel blij ‘Mama, dat is een leuke auto!’, een mooier compliment bestaat niet ;-)”

10. Huub Hijskraan traktatie

Ik ben Huub Hijskraan, ik hijs jouw vracht. Kom en kijk mee hoe ik dat doe! Superleuk om dit 10-uurtje samen met de kinderen te maken. Gezellige, papieren rietjes en een mooi cadeaulint brengen meteen wat vrolijkheid op tafel. Tip: de hijskraan is net echt als je er een poppetje achter zet.

Geniet van het maken en vooral opeten van deze stay-at-home traktaties. Je kunt er nu van genieten en met veel plezier uitkijken naar het moment dat je ze in de klas kunt uitdelen!