Zo veel soorten peren, welke past bij jou?

De ene houdt van harde peren, de andere van zachte. Voor een zachte peer kun je de peer op de fruitschaal laten narijpen. Maar wist je dat er ook perenrassen bestaan die altijd lekker knapperig blijven? Ontdek hieronder welke peer het beste bij jou past!

Conference peer

De Conference peer ken je waarschijnlijk wel. In elke Nederlandse supermarkt is deze soort wel te koop. Deze peer rijpt flink na op de fruitschaal.

Migo© peer

Na jarenlang onderzoek is de Migo© peer geboren. Het is een kruising tussen de Doyenné d'Hiver en de Conference peer. Door deze kruising krijg je een peer die lang houdbaar is, niet morst en lekker sappig is, met een zoete en frisse smaak. Ideaal om in je tas te stoppen voor onderweg!

Sweet sensation peer

Deze peer lijkt met zijn rode blos wel op een appel! Met de heerlijk zoete smaak, dunne schil en stevig vruchtvlees kun je de Sweet Sensation peer gemakkelijk uit de hand eten. Handig voor onderweg.

Fred© peer

Ook de Fred© peer is stevig en knapperig en is dan ook perfect voor onderweg. De smaak is zoet, lichtzuur en zeer sappig.

Doyenné du Comice peer

Hou je niet zo van knapperige, harde peren? Dan kun je beter voor deze peer gaan. De Doyenné du Comice is uiterst sappig en lekker zacht. De smaak is friszoet met een zalig aroma. Ook deze peer kun je prima uit de hand eten, maar is makkelijker om thuis met een schoteltje en servetje te eten.

Stoofpeer

Stoofperen kun je niet rauw eten. Ze zijn harder en kleiner dan andere peren. Gestoofd zijn ze heerlijk, een oud-Hollands lekkernij.

Recepten met peer

Kun je maar geen genoeg krijgen van peer? Bekijk dan onze verrukkelijke recepten met peer. Wat dacht je bijvoorbeeld van yoghurt met Migo© peer en perengranola? Of paarse spitskool met avocado, peer en geitenkaas