Lollo rossa kopen en bewaren
Kies stevige volle kroppen, zonder verlepte bladeren.
Als de (voorgesneden) sla of in een mix met andere slasoorten verpakt wordt aangeboden, controleer dan de houdbaarheidsdatum. Je kunt lollo rossa na aankoop het beste in de koelkast bewaren.
Portiegrootte
Schaaltje: 35 gram
Krop (vuil): 160 gram (afval 10%)
Teelt en seizoen
Lollo bionda en Lollo rossa komen van oorsprong uit Italië.
Bekijk dit filmpje waarin Winston Post uitlegt hoe sla wordt geteeld.
Tip
Een portie (schaaltje) lollo rossa sla weegt 35 gram. In combinatie met andere groenten, zoals tomaat, ui, komkommer en radijs zit je wel al snel aan jouw dagelijkse portie van 250 gram.
Lollo rosso smaak
Het blad is zacht en de smaak is heel neutraal. Lollo rossa wordt rauw gegeten.
Lollo rossa kun je zo gebruiken:
- Als salade met diverse dressings.
- Gemengd met andere slasoorten voor een decoratieve groene salade.
- Met fruit, uitgebakken spekjes of croutons.
- Op een sandwich met zalm, 30+ kaas of ham.
- Als vulling van volkorenwraps.
- Als garnering van schotels.
Consumptiecijfers
Groene sla staat op plek 10 in de top 10 meest gegeten groentesoorten.