Gehaktballetjes in het groen

Ga naar:

Boodschappenlijst

150 gram mager rundergehakt
1 kleine ui
200 gram sperziebonen
½ struik bleekselderij
1 groene paprika
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel olijventapenade

Bereidingswijze

1. Snijd de olijven klein.
2. Pel de ui en rasp hem grof.
3. Maak het gehakt aan met de tapenade, de geraspte ui en wat peper.
4. Vorm er kleine balletjes van en laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
5. Maak de groente schoon.
6. Snijd de bleekselderij in boogjes, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de paprika in reepjes.
7. Bak het gehakt in de hete margarine bruin.
8. Bak de tomatenpuree kort mee.
9. Voeg de groente toe met 200 ml water en stoof de groente en het gehakt in ca. 10 minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
315 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
25 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
800 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!