| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 315 kcal |
| Vet | 15 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 15 gr |
| waarvan suikers | 6 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 25 gr |
| Zout | 0.8 gr |
Gehaktballetjes in het groen

425gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 150 gram mager rundergehakt |
| 1 kleine ui |
| 200 gram sperziebonen |
| ½ struik bleekselderij |
| 1 groene paprika |
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 1 eetlepel tomatenpuree |
| 1 eetlepel olijventapenade |
Bereidingswijze
1. Snijd de olijven klein.
2. Pel de ui en rasp hem grof.
3. Maak het gehakt aan met de tapenade, de geraspte ui en wat peper.
4. Vorm er kleine balletjes van en laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
5. Maak de groente schoon.
6. Snijd de bleekselderij in boogjes, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de paprika in reepjes.
7. Bak het gehakt in de hete margarine bruin.
8. Bak de tomatenpuree kort mee.
9. Voeg de groente toe met 200 ml water en stoof de groente en het gehakt in ca. 10 minuten gaar.
Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Arabische sperzieboontjes
440gr groenten p.p.

Gekruide sperziebonen
240gr groenten p.p.

Andalusische sperziebonen
295gr groenten p.p.




