Soep van geroosterde tomaten en venkel

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 kg rijpe tomaten
2 venkelknollen
1 sinaasappel
3 knoflooktenen
3 takjes rozemarijn
1 el. balsamicoazijn
1 el. olijfolie
peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
  2. Was de venkel, verwijder de stengels en snijd de rest in plakjes. Was de tomaten, verwijder de kronen, maar laat ze verder heel. Snijd de sinaasappel (met schil) in 4 stukken en ris de rozemarijn van de takjes. Pel de knoflook en snijd hem fijn.
  3. Doe alles in een (metalen) braadslee, strooi er peper over en besprenkel met olie en azijn.
  4. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Schep daarna de inhoud voorzichtig in een pan met behulp van een (roer)zeef inclusief het vocht en pureer alles. Voeg als laatste de sinaasappel (eventueel ontdaan van de schil) toe.
  5. Verwarm de soep nog even door op het vuur

Serveertip: Maak af met wat versgemalen peper en serveer met lekker volkoren brood. Eet smakelijk!

Bron: Van Nature

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
225 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
22 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
21 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten