| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 225 kcal |
| Vet | 10 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 22 gr |
| waarvan suikers | 21 gr |
| Voedingsvezels | 12 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0 gr |
Soep van geroosterde tomaten en venkel

430gr groenten p.p. & 33gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 2 kg rijpe tomaten |
| 2 venkelknollen |
| 1 sinaasappel |
| 3 knoflooktenen |
| 3 takjes rozemarijn |
| 1 el. balsamicoazijn |
| 1 el. olijfolie |
| peper |
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
- Was de venkel, verwijder de stengels en snijd de rest in plakjes. Was de tomaten, verwijder de kronen, maar laat ze verder heel. Snijd de sinaasappel (met schil) in 4 stukken en ris de rozemarijn van de takjes. Pel de knoflook en snijd hem fijn.
- Doe alles in een (metalen) braadslee, strooi er peper over en besprenkel met olie en azijn.
- Zet de schaal 30 minuten in de oven. Schep daarna de inhoud voorzichtig in een pan met behulp van een (roer)zeef inclusief het vocht en pureer alles. Voeg als laatste de sinaasappel (eventueel ontdaan van de schil) toe.
- Verwarm de soep nog even door op het vuur
Serveertip: Maak af met wat versgemalen peper en serveer met lekker volkoren brood. Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Corn chowder met pittige broodrepen en pinda's
250gr groenten p.p.

Stevige tomatensoep
440gr groenten p.p.

Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika
300gr groenten p.p.




