Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Pasta met geroosterde tomaatjes

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Pasta met geroosterde tomaatjes
Met seizoensproducten

150gr groenten p.p.

Ingrediënten

3 eetlepels olie
4 el. verse basilicum
2 el. verse oregano
1 ui
1 knoflookteentje
400 gram volkorenpasta (pipe rigate of volkoren macaroni)
400 ml passata zonder toegevoegd zout
4 el. kookroom
versgemalen peper
500 gram cherrytomaatjes
400 gram kipdijfilet
4 el. geraspte Grana Padano 32+ kaas

Bereidingswijze

1. Was de cherrytomaten.
2. Snijd de kruiden fijn.
3. Snipper de ui en pers de knoflook.
4. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
5. Besprenkel de cherrytomaten met 1 eetlepel olie, versgemalen peper en zet 10-15 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven.
6. Kook de volkorenpasta volgens aanwijzing op de verpakking.
7. Doe 1 eetlepel olie in de pan en bak de kruiden kort krokant. Haal eruit en zet even apart.
8. Voeg nog 1 eetlepel olie toe. Fruit de ui en de knoflook in de pan. Bak de kipdijfilet gaar. Voeg de passata toe en verwarm. Voeg vervolgens de room toe en roer door.
9. Doe de pasta in de saus met kip en kruiden.
10. Schep wat van de volkorenpasta op een bord.
11. Schep wat van de geroosterde cherrytomaten erbij.
12. Garneer eventueel met 1 el. geraspte 32+ Grana Padano en eventueel extra basilicum of versgemalen peper. 

Bron: Verse Oogst

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie725 kcal
Vet23 gr
waarvan verzadigd6 gr
Koolhydraten78 gr
waarvan suikers14 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten47 gr
Zout1.36 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Oregano

Oregano

Kruiden
Koelkast
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Oregano

Oregano

Kruiden
Koelkast
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Soep van geroosterde tomaten en venkel

Soep van geroosterde tomaten en venkel

430gr groenten p.p. & 33gr fruit p.p.

Ravioli met saus van geroosterde paprika’s

Ravioli met saus van geroosterde paprika’s

255gr groenten p.p.

Pasta met venkel en tonijn

Pasta met venkel en tonijn

270gr groenten p.p.

Meer recepten