Pasta met geroosterde tomaatjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

3 eetlepels olie
4 el. verse basilicum
2 el. verse oregano
1 ui
1 knoflookteentje
400 gram volkorenpasta (pipe rigate of volkoren macaroni)
400 ml passata zonder toegevoegd zout
4 el. kookroom
versgemalen peper
500 gram cherrytomaatjes
400 gram kipdijfilet
4 el. geraspte Grana Padano 32+ kaas

Bereidingswijze

1. Was de cherrytomaten.
2. Snijd de kruiden fijn.
3. Snipper de ui en pers de knoflook.
4. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
5. Besprenkel de cherrytomaten met 1 eetlepel olie, versgemalen peper en zet 10-15 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven.
6. Kook de volkorenpasta volgens aanwijzing op de verpakking.
7. Doe 1 eetlepel olie in de pan en bak de kruiden kort krokant. Haal eruit en zet even apart.
8. Voeg nog 1 eetlepel olie toe. Fruit de ui en de knoflook in de pan. Bak de kipdijfilet gaar. Voeg de passata toe en verwarm. Voeg vervolgens de room toe en roer door.
9. Doe de pasta in de saus met kip en kruiden.
10. Schep wat van de volkorenpasta op een bord.
11. Schep wat van de geroosterde cherrytomaten erbij.
12. Garneer eventueel met 1 el. geraspte 32+ Grana Padano en eventueel extra basilicum of versgemalen peper. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
725 kcal
Vet
23 gram
Eiwit
47 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
78 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
14 gram
Zout
1.36 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten