| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 725 kcal |
| Vet | 23 gr |
| waarvan verzadigd | 6 gr |
| Koolhydraten | 78 gr |
| waarvan suikers | 14 gr |
| Voedingsvezels | 11 gr |
| Eiwitten | 47 gr |
| Zout | 1.36 gr |
Pasta met geroosterde tomaatjes

150gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 3 eetlepels olie |
| 4 el. verse basilicum |
| 2 el. verse oregano |
| 1 ui |
| 1 knoflookteentje |
| 400 gram volkorenpasta (pipe rigate of volkoren macaroni) |
| 400 ml passata zonder toegevoegd zout |
| 4 el. kookroom |
| versgemalen peper |
| 500 gram cherrytomaatjes |
| 400 gram kipdijfilet |
| 4 el. geraspte Grana Padano 32+ kaas |
Bereidingswijze
1. Was de cherrytomaten.
2. Snijd de kruiden fijn.
3. Snipper de ui en pers de knoflook.
4. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
5. Besprenkel de cherrytomaten met 1 eetlepel olie, versgemalen peper en zet 10-15 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven.
6. Kook de volkorenpasta volgens aanwijzing op de verpakking.
7. Doe 1 eetlepel olie in de pan en bak de kruiden kort krokant. Haal eruit en zet even apart.
8. Voeg nog 1 eetlepel olie toe. Fruit de ui en de knoflook in de pan. Bak de kipdijfilet gaar. Voeg de passata toe en verwarm. Voeg vervolgens de room toe en roer door.
9. Doe de pasta in de saus met kip en kruiden.
10. Schep wat van de volkorenpasta op een bord.
11. Schep wat van de geroosterde cherrytomaten erbij.
12. Garneer eventueel met 1 el. geraspte 32+ Grana Padano en eventueel extra basilicum of versgemalen peper.
Bron: Verse Oogst
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Soep van geroosterde tomaten en venkel
430gr groenten p.p. & 33gr fruit p.p.

Ravioli met saus van geroosterde paprika’s
255gr groenten p.p.

Pasta met venkel en tonijn
270gr groenten p.p.




