Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Ravioli met paddenstoelen en noten

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Ravioli met paddenstoelen en noten
Met seizoensproducten

300gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 struikje andijvie
1 bosje radijs
2 eetlepels olie
azijn
2 bosuitjes
200 gram kastanjechampignons
100 gram shii-take
50 gram walnoten
250 gram volkoren ravioli (zonder vlees
koelvers)
mespunt oregano

Bereidingswijze

  1. Maak de andijvie en de radijs schoon. 
  2. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren. 
  3. Klop een dressing van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, wat azijn en peper. Meng de dressing door de groente.
  4. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  5. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
  6. Hak de walnoten grof.
  7. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Fruit de bosuitjes zacht in de rest van de olie.
  9. Voeg de paddenstoelen toe en smoor dit al omscheppend 5 minuten.
  10. Maak het op smaak met peper en wat oregano.
  11. Meng het paddenstoelenmengsel door de uitgelekte ravioli en strooi de walnoten erover. Geef de salade erbij.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie490 kcal
Vet35 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten25 gr
waarvan suikers9 gr
Voedingsvezels6 gr
Eiwitten20 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Shiitake

Shiitake

Nu in seizoen
Groenten
Radijs

Radijs

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Shiitake

Shiitake

Nu in seizoen
Groenten
Radijs

Radijs

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Ravioli met saus van geroosterde paprika’s

Ravioli met saus van geroosterde paprika’s

255gr groenten p.p.

Pasta met venkel en tonijn

Pasta met venkel en tonijn

270gr groenten p.p.

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

250gr groenten p.p.

Meer recepten