| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 490 kcal |
| Vet | 35 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 25 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 20 gr |
| Zout | 0 gr |
Ravioli met paddenstoelen en noten
Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min

Met seizoensproducten
300gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 struikje andijvie |
| 1 bosje radijs |
| 2 eetlepels olie |
| azijn |
| 2 bosuitjes |
| 200 gram kastanjechampignons |
| 100 gram shii-take |
| 50 gram walnoten |
| 250 gram volkoren ravioli (zonder vlees |
| koelvers) |
| mespunt oregano |
Bereidingswijze
- Maak de andijvie en de radijs schoon.
- Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
- Klop een dressing van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, wat azijn en peper. Meng de dressing door de groente.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
- Hak de walnoten grof.
- Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de bosuitjes zacht in de rest van de olie.
- Voeg de paddenstoelen toe en smoor dit al omscheppend 5 minuten.
- Maak het op smaak met peper en wat oregano.
- Meng het paddenstoelenmengsel door de uitgelekte ravioli en strooi de walnoten erover. Geef de salade erbij.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Ravioli met saus van geroosterde paprika’s
255gr groenten p.p.

Pasta met venkel en tonijn
270gr groenten p.p.

Pasta puttanesca
250gr groenten p.p.




