| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 121 kcal |
| Vet | 7 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 10 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0.28 gr |
Rucola-tomatensalade

165gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 10 blaadjes | basilicum |
| 5 | olijven zonder pit |
| ½ | perssinaasappel |
| 1 zakje (75 gram) | rucolasla |
| 250 gram | kerstomaatjes |
| 1 eetlepel | olie |
| 1 teentje | knoflook |
| 1 theelepel | mosterd |
Bereidingswijze
- Pers de sinaasappel uit.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
- Was de groente en halveer de tomaatjes.
- Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
- Halveer de olijven. Meng alles door elkaar.
Menusuggestie: Lekker met blokjes gebakken tofu met champignons en zilvervliesrijst.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Tomatensalade
240gr groenten p.p.

Bietensalade met rucola en geitenkaas
225gr groenten p.p.

Tomatensalade met sardientjes
255gr groenten p.p.




