Sperziebonen met tomaat

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel gemalen komijn (djinten)
400 gram sperziebonen
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 ui
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
2 grote rijpe tomaten

Bereidingswijze

1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
3. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
4. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
5. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.

Menusuggestie: Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
132 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
27 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!