Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 132 kcal |
Vet | 7 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 10 gr |
waarvan suikers | 5 gr |
Voedingsvezels | 7 gr |
Eiwitten | 5 gr |
Zout | 0.03 gr |
Sperziebonen met tomaat

395gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 theelepel gemalen komijn (djinten) |
400 gram sperziebonen |
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) |
1 ui |
1 eetlepel olie |
1 teentje knoflook |
2 grote rijpe tomaten |
Bereidingswijze
1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
3. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
4. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
5. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.
Menusuggestie: Lekker met gebakken ei en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Arabische sperzieboontjes
440gr groenten p.p.

Sperziebonen op z’n Italiaans
200gr groenten p.p.

Oosterse sperziebonen met taugé
240gr groenten p.p.