| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 100 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 8 gr |
| waarvan suikers | 7 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.02 gr |
Stoere groentegrill

490gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 2 eetlepels olijfolie |
| 1 ½ courgette |
| 8 tomaten |
| 2 rode uien |
| 1 aubergine |
| 2 takjes verse rozemarijn |
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de groenten in plakken en de uien in ringen.
3. Vet een ovenschaal in.
4. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de plakken aubergine in de koekenpan aan beide kanten in totaal ongeveer 5 minuten. De aubergine zal niet in 1 keer in de pan passen, dus bak het in delen.
5. Doe de plakjes courgette in een kom en meng de rest van de olie erdoorheen.
6. Zet om en om de plakjes aubergine, rode ui, courgette en tomaat rechtop in de ovenschaal, zodat je van bovenaf streepjes groenten ziet.
7. Knip de rozemarijn in stukken en zet de takjes in de ovenschaal tussen de groenten.
8. Zet de ovenschaal met groenten ongeveer 40 minuten in de oven.
Menusuggestie: Lekker met gebakken kabeljauw en gepofte aardappel.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gegrilde groenten met avocadodressing
385gr groenten p.p.

Gegrilde groenten met champignons
500gr groenten p.p.

Gegrilde aubergine met geitenkaas
400gr groenten p.p.




