| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 125 kcal |
| Vet | 7 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 12 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.3 gr |
Wortelsoep met kokos en zwart sesamzaad van Joke Boon

125gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 2 el olijfolie |
| 1 fijngehakte ui |
| 1 kleine aardappel geschild |
| in kleine blokjes |
| 1 flinke tl geraspte gemberwortel |
| ½ tl gemalen koriander |
| ½ tl gemalen komijn |
| 400 gram winterwortel geschild en in dunne plakje |
| 1 liter groentebouillon met minder zout (zelfgemaakt of van blokjes) |
| 2 el dikke kokosmelk |
| 2 el gehakte peterselie |
| versgemalen peper |
| groen van 1 lente-ui |
| 2 tl zwart sesamzaad om te bestrooien |
Bereidingswijze
Een lust voor het oog, deze oranje soep van Joke Boon met wat groen en zwart sesamzaad. Heerlijk romig en fluwelig van smaak. met warmte en pit door de gemberwortel.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de ui 5 minuten. Schep af en toe om.
- Voeg de aardappelblokjes, gember, koriander en komijn toe. Doe de wortelplakjes erbij en bak al omscheppend 2 minuten mee.
- Voeg 800 ml bouillon toe en laat 30 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de blender of keukenmachine. De soep moet dik gebonden zijn, voeg eventueel wat extra bouillon toe als je het te dik vindt.
- Voeg de kokosmelk en peterselie toe. Laat goed warm worden. Maak op smaak met wat versgemalen peper.
- Knip groen van de lente-ui in dunne ringetjes.
- Schep de soep in diepe borden of kommen en bestrooi met de ringetjes lente-ui en het sesamzaad.
Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Wortelsalade met mango en sinaasappel
75gr groenten p.p. & 195gr fruit p.p.

Wortelcrèmesoep met notenkruim
260gr groenten p.p.

Ovenschotel met spruitjes en wortel
250gr groenten p.p.





