Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Wortelsoep met kokos en zwart sesamzaad van Joke Boon

Voorgerecht
30 - 60 min
Wortelsoep met kokos en zwart sesamzaad van Joke Boon
Met seizoensproducten

125gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 fijngehakte ui
1 kleine aardappel geschild
in kleine blokjes
1 flinke tl geraspte gemberwortel
½ tl gemalen koriander
½ tl gemalen komijn
400 gram winterwortel geschild en in dunne plakje
1 liter groentebouillon met minder zout (zelfgemaakt of van blokjes)
2 el dikke kokosmelk
2 el gehakte peterselie
versgemalen peper
groen van 1 lente-ui
2 tl zwart sesamzaad om te bestrooien

Bereidingswijze

Een lust voor het oog, deze oranje soep van Joke Boon met wat groen en zwart sesamzaad. Heerlijk romig en fluwelig van smaak. met warmte en pit door de gemberwortel.

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de ui 5 minuten. Schep af en toe om.
  2. Voeg de aardappelblokjes, gember, koriander en komijn toe. Doe de wortelplakjes erbij en bak al omscheppend 2 minuten mee.
  3. Voeg 800 ml bouillon toe en laat 30 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender of keukenmachine. De soep moet dik gebonden zijn, voeg eventueel wat extra bouillon toe als je het te dik vindt.
  5. Voeg de kokosmelk en peterselie toe. Laat goed warm worden. Maak op smaak met wat versgemalen peper.
  6. Knip groen van de lente-ui in dunne ringetjes.
  7. Schep de soep in diepe borden of kommen en bestrooi met de ringetjes lente-ui en het sesamzaad.

Eet smakelijk!

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie125 kcal
Vet7 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten12 gr
waarvan suikers5 gr
Voedingsvezels4 gr
Eiwitten2 gr
Zout0.3 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Wortelsalade met mango en sinaasappel

Wortelsalade met mango en sinaasappel

75gr groenten p.p. & 195gr fruit p.p.

Wortelcrèmesoep met notenkruim

Wortelcrèmesoep met notenkruim

260gr groenten p.p.

Ovenschotel met spruitjes en wortel

Ovenschotel met spruitjes en wortel

250gr groenten p.p.

Meer recepten