Wortelsoep met kokos en zwart sesamzaad van Joke Boon

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 el olijfolie
1 fijngehakte ui
1 kleine aardappel geschild
in kleine blokjes
1 flinke tl geraspte gemberwortel
½ tl gemalen koriander
½ tl gemalen komijn
400 gram winterwortel geschild en in dunne plakje
1 liter groentebouillon met minder zout (zelfgemaakt of van blokjes)
2 el dikke kokosmelk
2 el gehakte peterselie
versgemalen peper
groen van 1 lente-ui
2 tl zwart sesamzaad om te bestrooien

Bereidingswijze

Een lust voor het oog, deze oranje soep van Joke Boon met wat groen en zwart sesamzaad. Heerlijk romig en fluwelig van smaak. met warmte en pit door de gemberwortel.

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de ui 5 minuten. Schep af en toe om.
  2. Voeg de aardappelblokjes, gember, koriander en komijn toe. Doe de wortelplakjes erbij en bak al omscheppend 2 minuten mee.
  3. Voeg 800 ml bouillon toe en laat 30 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender of keukenmachine. De soep moet dik gebonden zijn, voeg eventueel wat extra bouillon toe als je het te dik vindt.
  5. Voeg de kokosmelk en peterselie toe. Laat goed warm worden. Maak op smaak met wat versgemalen peper.
  6. Knip groen van de lente-ui in dunne ringetjes.
  7. Schep de soep in diepe borden of kommen en bestrooi met de ringetjes lente-ui en het sesamzaad.

Eet smakelijk!

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
125 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0.3 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten