3x lekkere en kleurrijke borrelhapjes

Heb je binnenkort een borrel bij jou thuis? Verras je gasten dan met deze groenterijke borrelhapjes! Check de recepten hieronder.

1. Borrelhapjes met paprika

Dit lekkere borrelhapje heb je makkelijk en snel voor 8 personen op tafel staan. Voor deze kleurrijke borrelhapjes heb je 2 gegrilde paprika's, een bosuitje en 2 augurken nodig. Snijd de paprika's en augurken per stuk in vieren en snijd het gewassen bosuitje in de lengte in 8 repen. Leg op elk stuk paprika een stukje augurk en een reepje bosui. Rol de paprika voorzichtig op en steek ze vast met een cocktailprikker.

2. Courgettehapjes met gegrilde paprika

Deze courgetterolletjes met gegrilde paprika en feta zijn heerlijk voor bij de borrel. Je hebt voor 12 personen de volgende ingrediënten nodig: 1 courgette, 1 eetlepel olijfolie, 150 gram gegrilde paprika en 120 gram fetablokjes light. Was de courgette en snijd hem in tweeën. Schaaf de helften in de lengte in dunne plakken en meng de olie erdoor. Grill de plakken courgette gaar en goudbruin. Snijd de paprika in reepjes. Leg op elke plak courgette een blokje feta en een reepje paprika, rol ze op en zet vast met een cocktailprikker.

3. Komkommerrolletjes met zalm

Deze lekkere komkommerrolletjes heb je snel voor 8 personen op tafel staan. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: 1 komkommer, 12 sprieten bieslook, 75 gram gerookte zalm en 75 gram zuivelspread. Was de komkommer en schaaf hem met een kaasschaaf in lange plakken. Was de bieslook en knip het klein. Snijd de zalm in 8 reepjes. Bestrijk elke plak komkommer met wat zuivelspread en strooi de bieslook erover. Leg de stukjes zalm aan het begin van elke plak komkommer en rol ze op. Steek vast met een prikker en maal er wat peper over. Eet smakelijk!