9x seizoensgroenten oktober

Het is alweer oktober en dat betekent dat we weer kunnen genieten van nieuwe seizoensgroenten! Ontdek hier lekkere groenten van eigen bodem.

Seizoensgroenten zijn groenten die in een bepaalde tijd van het jaar (lente, zomer, herfst of winter) worden geoogst op Nederlandse grond. Seizoensgroenten zijn minder belastend voor het milieu dan soorten die buiten Europa moeten worden geïmporteerd of gekweekt zijn in een verwarmde kas. Maar natuurlijk zijn alle soorten groenten en fruit goed voor je gezondheid!

Seizoensgroenten oktober

Hieronder vind je meer informatie over 9 lekkere seizoensgroenten voor de maand oktober. Klik op de naam van de groente en ontdek lekkere recepten met 'oktober groenten' of lees meer over handige bewaar- en bereidingstips.

1. Boerenkool

2. Groene kool

3. Rucola

4. Sperziebonen

5. Kropsla

6. Pompoen

7. Snijbonen

8. Postelein

9. Paksoi

Voor meer informatie over seizoensgroenten kun je ook terecht op Milieu Centraal. Deze website heeft een handige online Groente- en Fruitkalender waarmee je snel kunt zien hoe duurzaam jouw keuze is. Of ontdek zelf in de supermarkt waar het product vandaan komt. Op het etiket of bij het schap staat vaak het land van herkomst vermeld.

Bron: Voedingscentrum & Milieu Centraal