Oranje boven met deze lekkere recepten

Het is weer bijna Koningsdag! Om alvast in de oranje stemming te komen hebben we hieronder een aantal lekkere oranje snacks en maaltijden op een rijtje gezet.

Fris gestoofde worteltjes

Dit lekkere oranje recept bestaat uit een combinatie van groenten én fruit. Je hebt hiervoor slechts drie ingrediënten nodig: een appel, 400 gram bospeen en 1 eetlepel vloeibare margarine. Stop de in stukken gesneden worteltjes met blokjes appel en margarine in een pan en doe er een deksel op. Stoof ze op klein vuur in een kwartiertje gaar. Eet smakelijk!

Gebakken pangasius met wortelpuree

Van wortels krijg je nooit genoeg, dus hierbij nog een lekker oranje recept met wortels. Dit gerecht van gebakken pangasius met wortelpuree heb je binnen een half uur op tafel staan. Tip: combineer dit gerecht met krielaardappeltjes met peterselie.

Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika

Heb je vanavond meer zin in een oranje soepje? Dan is deze pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika een gouden (of eerder oranje) tip. Smaakvol én boordevol groenten!

Wortelsalade met mango en sinaasappel

Driedubbel oranje feest met dit lekkere bijgerecht. Voor deze salade heb je namelijk bospeen, sinaasappel én mango nodig. Alle drie lekker oranje! Het bijbehorende sausje bestaat uit bronwater, kwark en versgemalen peper. Tip: deze salade is ook lekker bij de lunch of op volkorenbrood.

Perziksmoothie (zonder melk)

Kruip op de bank met deze lekkere perziksmoothie en geniet van dit oranje drankje tijdens de wedstrijd. Je hebt voor deze oranje smoothie 2 verse perziken, 2 grapefruits en 1/2 eetlepel limoensap nodig. Een lekkere frisse smoothie. Geniet ervan!

Lekkere mangocrème

Dit lekkere nagerecht van mangocrème met sinaasappel, citroensap en yoghurt is een en al oranje. En het is ook nog eens erg makkelijk om te bereiden: je hebt dit lekkere dessert binnen 15 minuten op tafel staan.

Wortel met yoghurt mieriksworteldip

Op zoek naar een knapperige snack voor tijdens de wedstrijd? Dan is dit oranje recept van wortel met yoghurt mieriksworteldip echt een aanrader. Je hebt deze lekkere snack makkelijk en snel op tafel staan en de snack bevat ook nog eens 100 gram groenten per persoon.