Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Met seizoensproducten

250gr groenten p.p. & 150gr fruit p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 rijpe bakbanaan
1 zoete aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
6 takjes bladselderij
½ spitskool
150 gram gerookte makreel
2 eetlepels vloeibare margarine
2 theelepels masala
½ bouillontablet met minder zout
zwarte peper

Bereidingswijze

Samen met 'Surinaams koken met Jen' maakte het Voedingscentrum deze variatie op de klassieker herheri. Njang swietie!

  1. Schil de banaan en de zoete aardappel en snijd ze in grove stukken. 
  2. Kook of stoom ze in 20 minuten gaar. 
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het fijn. 
  4. Was de tomaat en de selderij en snijd ze fijn. 
  5. Was de spitskool en snijd hem in repen. 
  6. Verwijder de huid van de makreelfilet en snijd de makreel in stukken. 
  7. Verhit de margarine in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook. 
  8. Voeg de makreel, de tomaat, de spitskool en de massala toe. 
  9. Roerbak het ongeveer 10 minuten en blus af met 60 ml water. 
  10. Voeg het stuk bouillontablet en wat zwarte peper toe. 
  11. Serveer de stukken banaan en zoete aardappel met de spitskool. 
  12. Maak het gerecht af met de selderij. 

Tip
Een rijpe bakbanaan is mooi geel van kleur en mag wat zwarte plekken bevatten. Als hij nog helemaal groen is, laat hem dan een flinke tijd rijpen. Een zwarte banaan is meer geschikt om te bakken.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie640 kcal
Vet30 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten70 gr
waarvan suikers30 gr
Voedingsvezels9 gr
Eiwitten25 gr
Zout1.6 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Bakbanaan

Bakbanaan

Fruit
Koel & donker
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Bladselderij

Bladselderij

Nu in seizoen
Kruiden
Spitskool

Spitskool

Nu in seizoen
Groenten
Bakbanaan

Bakbanaan

Fruit
Koel & donker
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Bladselderij

Bladselderij

Nu in seizoen
Kruiden
Spitskool

Spitskool

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Pittige bakbanaan op de bbq

Pittige bakbanaan op de bbq

150gr fruit p.p.

Tropische vruchtensalsa met rode ui

Tropische vruchtensalsa met rode ui

115gr groenten p.p. & 95gr fruit p.p.

Garnalen met mangosalsa

Garnalen met mangosalsa

10gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.

Meer recepten