| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 188 kcal |
| Vet | 10 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 16 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.09 gr |
Oosterse rauwkostsalade

245gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel sesamolie |
| mespunt 5 kruidenpoeder |
| 1 bosuitje |
| 2 theelepels gembersiroop |
| 1 bosje radijs |
| 100 gram taugé |
| 1 eetlepel citroensap |
| 1 eetlepel cashewnoten |
| 100 gram worteltjes |
| 150 gram peultjes |
Bereidingswijze
1. Maak de groente schoon.
2. Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
3. Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
4. Laat de groente uitlekken.
5. Snijd de worteltjes in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
6. Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en het 5 kruidenpoeder. 7. Meng de dressing door de groente.
8. Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.
Menusuggestie: Lekker met reepjes gegrilde kipfilet en volkorenbrood.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Oosterse bietjes
300gr groenten p.p.

Oosterse sperziebonen met taugé
240gr groenten p.p.

Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze
315gr groenten p.p.





