Oosterse rauwkostsalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel sesamolie
mespunt 5 kruidenpoeder
1 bosuitje
2 theelepels gembersiroop
1 bosje radijs
100 gram taugé
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel cashewnoten
100 gram worteltjes
150 gram peultjes

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
3. Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
4. Laat de groente uitlekken.
5. Snijd de worteltjes in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
6. Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en het 5 kruidenpoeder. 7. Meng de dressing door de groente.
8. Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.

Menusuggestie: Lekker met reepjes gegrilde kipfilet en volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
188 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
91 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!